У Криму продали винзавод Коктебель родичу шишки з Росії

26 січня 2021, 17:52оновлено 26 січня 2021, 18:43
Винзавод "Коктебель" продали за 110 мільйонів рублів.
винзавод Коктебель
У Криму продали винзавод Коктебель родичу шишки з Росії / УНІАН

В окупованому Криму продали завод маркових вин "Коктебель" за 110,2 млн рублів ТОВ "Завод маркових "Коктебель", який був орендарем об'єктів заводу.

"Переможцем аукціону 26 січня визнаний учасник №538005 - ТОВ "Завод маркових вин Коктебель", який запропонував під час проведення торгів найвищу ціну лота №1 у розмірі 110 млн 178 тис. рублів з урахуванням ПДВ", - йдеться на сайті для розміщення інформації про проведення торгів.

Крім ТОВ "Завод марочних вин "Коктебель", до аукціону також допустили "НТЦ "Кристаллкор" з РФ (Санкт-Петербург) і фізособу Андрія Шкловського, він є засновником ТОВ "Бонусмолл" у Пермі (Росія).

ТОВ "Завод маркових вин "Коктебель" заснували у жовтні 2014 року. Компанія на 99,8% належить ТОВ "Гатчинський спиртовий завод" з Ленінградської області РФ.

"Підприємство належить Михайлу Якубчику, якого російські ЗМІ називають родичем директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна", - пише Крим.Реалії.

Додамо, завод маркових вин "Коктебель" був заснований у 1879 році.

Завод має власні виноградники на площі майже 1070 га і місткісний парк не менш як 5 млн літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 млн літрів - для виробництва десертних вин та портвейнів.

Продаж винзаводів у Криму - про що йшлося раніше:

  • 14 грудня в окупованому Криму завод "Масандра" пішов з молотка на аукціоні за 5,327 млрд рублів (понад 2 млрд грн або майже 73 мільйони доларів - ред.). Володарем 100% акцій заводу стало ТОВ "Південний проєкт", яке є дочірньою компанією банку "Росія". Банк "Росія" належить Юрію Ковальчуку, якого називають другом Путіна.
  • 14 грудня 2020 року у МЗС України різко відреагували на продаж російськими окупантами Криму винного заводу Масандра. Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова зазначила, що Росія укотре зухвало порушила норми міжнародного гуманітарного права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти