У Києві ввели аварійні відключення світла, графіки не діють

21 листопада 2022, 12:17
Енергетики роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації з електроенергією в Києві. Планові графіки відключення світла поки не працюють.
Херсон, світло, Електроенергія
У Києві ввели аварійні відключення світла, графіки не діють / УНІАН

Світло в Києві у понеділок, 21 листопада, почали відключати не за планом - у столиці застосували екстрені аварійні відключення електроенергії.

"У Києві відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, що були складені раніше, поки не діють.

Енергетики ДТЕК разом з фахівцями НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами та органами державної влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації", - йдеться в повідомленні ДТЕК.

відео дня
У Києві ввели аварійні відключення світла
У Києві ввели аварійні відключення світла / ДТЕК

Відключення світла в Україні

Нещодавно виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в столиці тривалість відключень світла може значно збільшитися. Це пов'язано з настанням холодів. За його словами, кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання по території України в середньому. Обмеження електроспоживання в столиці з похолоданням можуть збільшитися, якщо пропускна здатність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз.

Також раніше Сахарук зазначав, що в Україні неможливо відремонтувати і "повернути в дію" всю пошкоджену енергетичну інфраструктуру за два тижні. За цей час можливе тільки поліпшення. Але українцям найближчим часом не варто розраховувати, що ситуація зі світлом буде така, як до обстрілів російськими окупантами.

21 листопада в Офісі президента заявили, що українцям не потрібно виїжджати за кордон через ймовірність блекаута. Заступник голови ОП Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону повідомив, що Україна готова до будь-яких сценаріїв, і навіть у гіршому з них перед енергетиками стоятиме завдання відновити електропостачання за кілька днів.

Більше новин про відключення світла:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти