В Києві з'являться блокпости та будуть перевіряти документи: в КМВА назвали причину

26 грудня 2023, 12:06
В КМВА повідомили, що такі навчання будуть проходити систематично і вони мають на меті підвищити обороноздатність столиці для захисту мешканців від загроз.
В Києві з'являться блокпости та будуть перевіряти документи: в КМВА назвали причину
Блокпости в Києві будуть з'являтись систематично / Колаж Главред, фото: УНІАН, КМВА

Від 25 до 28 грудня правоохоронні органи будуть проводити безпекові навчання у різних районах Києва. Ці заходи включатимуть розгортання тимчасових блокпостів та перевірку транспорту та документів. Про це йдеться у повідомленні КВМА в Телеграмі.

"В умовах війни, захист і безпека Києва та його мешканців це надважлива задача. І її вирішення потребує постійного підвищення рівня навичок, взаємодії та боєздатності усіх структур, які забезпечують оборону столиці", - зазначив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він також додав, що навчання будуть тривати в різних районах столиці з 25-го по 28-ме грудня. Його будуть проводити Угрупування сил і засобів оборони міста Києва у співпраці з Київською міською військовою адміністрацією, патрульною та національною поліцією, а також іншими структурними підрозділам.

відео дня

В КМВА зазначили, що в ході навчань передбачено встановлення тимчасових блокпостів, обмежувальних знаків та інженерних загороджень. Також планується проведення перевірок транспорту та документів, а також демонстраційних, пошукових та контрдиверсійних заходів для захисту блокпостів.

"Навчання має завдання - удосконалення системи управління, організації, ефективної взаємодії для забезпечення громадської безпеки (у випадку загострення ситуації) та певні заходи щодо захисту цивільного населення", - йдеться у повідомленні КМВА.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що ці тренування слід проводити систематично, а після них слід потрібно проводити аналіз результатів, виявляти недоліки, усувати помилки, щоб ще краще підготуватися до виконання важливої місії – захисту Києва та його мешканців від можливих загроз.

"Війна не закінчилася. Загрози для столиці і її мешканців досі існують. І якщо Київ з кожен місяцем стає все більш безпечним – то це заслуга усіх структур, сил і відомств, які щоденно працюють задля вашої захисту", - резюмував Сергій Попко.

Війна Росії проти України - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, росіяни можуть спробувати атакувати Київ, якщо фронт ЗСУ почне розпадатися на якій-небудь ділянці. Україна готується до такого можливого сценарію – будуються оборонні споруди, триває підготовка певних військових підрозділів. Про це заявив колишній боєць Азова, військовослужбовець 3-ї окремої штурмової бригади, інструктор Військової школи командирів імені полковника Євгена Коновальця з позивним Мактавіш.

Російські льотчики повинні вирішити, чи варто їм продовжувати брати участь у війні проти України, особливо після того, як ЗСУ збили 5 військових літаків за тиждень. Президент Володимир Зеленський зауважив, що українські сили протиповітряної оборони з часом будуть лише зміцнюватися.

У повітряних сил Росії настали важкі часи - лише за тиждень Україні вдалося збити цілу четвірку новітніх Су-34, повідомляє Forbes.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти