В Італії затримали українського режисера Євгена Лавренчука за запитом Росії

3 січня 2022, 20:00оновлено 3 січня 2022, 20:30
Євген Лавренчук перебуває під вартою вже півмісяця.
Євген Лавренчук
Євген Лавренчук / соцмережі

17 грудня в Італії затримали українського режисера Євгена Лавренчука.

Як розповів речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, затримання відбулося за запитом Росії про його екстрадицію до РФ.

Він повідомив, що генконсульство України в Неаполі надає консульську допомогу Лавренчуку.

відео дня

"Суд Неаполя обрав українцю запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту. За сприяння генерального консульства громадянину був наданий адвокат", - повідомив Ніколенко.

Спікер МЗС додав, що зараз консули і адвокат взаємодіють з італійськими правоохоронцями для з'ясування всіх причин затримання Лавренчука і захисту його законних інтересів.

Він також повідомив, що напередодні нового року, 31 грудня, затриманого режисера відвідав консул. Умови його утримання під вартою прийнятні, а стан здоров'я задовільний.

"Консули підтримують зв'язок з адміністрацією пенітенціарної установи та рідними і тримають справу на особливому контролі", - додав Ніколенко.

Що заявили в Росії

Влада Росії вважає, що вісім років тому Лавренчук нібито вчинив кримінальне порушення, перебуваючи на території РФ. Деталі справи не розголошуються, проте відомо, що Євгена звинувачують у фінансових порушеннях, які він нібито скоїв на території РФ.

Довідка. Євген Лавренчук - український театральний режисер, ексголовний режисер Одеського театру опери та балету, ректор першої української школи театру і кіно.

читайте такожУ Росії затримали литовських чиновників, які пливли на човні

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Харкові агента російської військової розвідки, який намагався роздобути технічну документацію на український танк Т-84БМ Оплот. Харків'янина завербували під час його поїздки в Російську Федерацію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти