У Харкові після смерті Кернеса назріває скандал

11 січня 2021, 18:57
Поліція засумнівалася у достовірності електронного підпису померлого мера міста.
Кернес
Після смерті Кернеса спалахнув скандал / УНІАН

Нацполіція Харківської області перевіряє справжність електронного підпису померлого мера Геннадія Кернеса на зверненні з пропозицією обрати Ігоря Терехова секретарем Харківської міськради.

Відповідне звернення Кернес направив за кілька днів до смерті, написала в Telegram депутат Харківської міської ради Аліна Мустафаєва.

Вона опублікувала відповідь прокуратури на своє депутатське звернення. У ньому йдеться, що прокуратура розглянула запит про можливе підроблення електронного підпису невстановленими особами на поданні мера Геннадія Кернеса про обрання Терехова. Депутат наполягає, що за станом здоров'я міський голова не міг скористатися підписом особисто.

У прокуратурі зазначили, що відомості про викладені події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за ч.3 ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів).

Розслідування веде поліція Харківської області.

Смерть Геннадія Кернеса:

  • 17 грудня мер Харкова Геннадій Кернес помер у берлінській клініці Шаріте, куди його доставили у вересні у зв'язку з підтвердженим COVID-19.
  • 23 грудня в церемонії прощання з Кернесом в Харківському національному академічному театрі опери та балету, взяли участь близько 110 тисяч жителів міста.
  • Перед громадянською панахидою відбулося відспівування Кернеса в Благовіщенському кафедральному соборі.
  • Поховали Кернеса на міському кладовищі Харкова №2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти