У Дніпрі сім’ї вбитої нацгвардійцем жінки виплатять 250 тисяч гривень

31 січня 2022, 19:33
Також доньці загиблої щомісяця виплачуватимуть грошову допомогу до досягнення 18-річчя.
У Дніпрі сім’ї вбитої нацгвардійцем жінки виплатять 250 тисяч гривень
Влада виплатить матеріальну допомогу сім’ї вбитої нацгвардійцем жінки/ "Південмаш", ua.depositphotos.com

Сім’ї працівниці "Південмашу" Віри Лебединець, яку застрелив на робочому місці 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук, виплатять одноразову грошову компенсацію у розмірі 250 тисяч гривень.

Доньці загиблої Кірі Лебединець щомісячно до досягнення 18-річчя виплачуватиметься матеріальна допомога, повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов. Він додав, що дівчинці також щомісяця відраховуватиметься частина коштів із заробітної плати мера.

Також він розповів, що сім’я кожного року зможе безкоштовно їздити на оздоровлення до санаторію. Крім цього, у матері загиблої, яка працює в системі міської освіти, вдвічі зросте заробітна платня.

У будинку родини планують зробити ремонт. Для цього залучать кошти із пожертв небайдужих, а також депутатів Верховної Ради, які не розкривають своїх імен.

Загиблу Віру Лебединець посмертно нагородили міським почесним знаком "Захиснику Вітчизни".

Також Філатов зазначив, що найближчим часом будуть оприлюднені реквізити, за якими можна буде допомогти грошима сім’ї загиблої жінки.

Що відомо про загиблу Віру Лебединець

Віра Лебединець була контролером відомчої воєнізованої охорони "Південмашу". Їй було 35 років, понад 15 із яких вона присвятила роботі на заводі, повідомляє пресслужба закладу. Після смерті жінки без мами залишилася 11-річна донька.

Зазначається, що працівниця попри погрози і застосування з боку Рябчука сили не віддавала йому ключі від дверей і відмовилася їх відмикати. Хлопець намагався покинути територію заводу після того, як уже убив чотирьох і поранив п’ятьох своїх товаришів. Коли він зіткнувся зі спротивом жінки, то застрелив її на робочому місці.

Розстріл нацгвардійцем людей у Дніпрі

У Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 27 січня близько 4 години ранку нацгвардієць Артемій Рябчук влаштував стрільбу по товаришах по службі. Він вбив 4 колег і поранив ще п’ятьох, а коли намагався вийти з "Південмашу", застрелив цивільну – працівницю заводу, яка відмовилася віддати йому ключі від воріт.

Рябчук втік з місця трагедії зі зброєю і патронами. Пізніше його затримали. ДБР відкрило кримінальне провадження.

Після трагічних подій почали спливати дані про знущання, які систематично відбувалися у військовій частині Нацгвардії, у якій служив Рябчук. Колишні службовці військової частини 3021 у Дніпрі розповіли, що керівництво частини тиснуло на солдатів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти