У "Дії" почали тестувати зміну прописки: в яких містах можна взяти участь

2 грудня 2021, 09:47оновлено 2 грудня 2021, 11:57
Як кажуть чиновники, послугу зі зміни прописки за один день в "Дії" матимуть можливість отримати як власники ID-карт, так і власники паспортів-книжок.
Дія
У "Дії" почали тестувати зміну прописки / УНІАН

У додатку "Дія" у тестовому режимі запрацювала послуга зі зміни реєстрації місця проживання. Про це повідомляють представники відомства.

"На порталі "Дія" стартувало бета-тест декларування місця проживання. У кілька кліків і без походів в Цпапи (Центри надання адміністративних послуг) і військкомати", − заявили чиновники.

У Мінцифри відмітили, що в "Дії" послуга по зміні прописки доступна по всій Україні за винятком Дніпра, Миколаєва, Одеси, Чернівців і Херсона. У цих містах вона буде доступна пізніше.

Як кажуть чиновники, послугу зі зміни прописки за один день зможуть отримати як власники ID-карт, так і паспортів-книжок. Для участі в тестуванні необхідно зареєструватися за посиланням, надавши наступні дані:

  • податковий номер заявника та власників / співвласників житла;
  • кваліфікований електронний підпис (Кеп) заявника та власників/співвласників житла.

читайте такожОтримати прописку в Україні тепер можна онлайн: ніяких черг і паперів

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю для Главреда керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік заявив, що незабаром українським чоловікам не потрібно буде їздити до військкомату, проходити медогляд і отримувати штампи.

Чиновник каже - нова система побудована вже таким чином, що ми просто сповіщаємо Міністерство оборони про те, що ця людина вже проживає за іншою адресою.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти