Україна вдарила по аеродрому в Джанкої ATACMS: розкрито важливі деталі атаки ЗСУ

17 квітня 2024, 20:56
Ідеться про удар по місцю дислокації вертолітного полку 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу.
Україна вдарила по аеродрому в Джанкої ATACMS: розкрито важливі деталі атаки ЗСУ
У Криму вночі прогриміли вибухи / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Вікіпедія

Україна випустила щонайменше дві балістичні ракети ATACMS по аеродрому росіян у Джанкої, пише аналітик Defense Express Іван Киричевський. Офіційно цю інформацію Генштаб зі зрозумілих причин не підтверджує.

Як зауважив експерт, цілком імовірно, що головними цілями нічної атаки на Джанкой були саме установки ворога С-300/ С-400. Втрати ворога ще уточнюються.

Киричевський пояснює, що цей удар, наймовірніше, має ширшу мету - "розчистити" небо над Кримом, щоб максимально утилізувати Чорноморський флот і нарешті знести Кримський міст.

відео дня

Щодо ATACMS, то у Киричевського є кілька пояснень, звідки Україна могла дістати ці ракети. На думку аналітика, можливо, ЗСУ просто використали старі запаси, або ж ідеться же про нові снаряди, які могли неофіційно ввійти у крайній пакет допомоги США на 300 млн доларів.

Що відомо про HIMARS

HIMARS – американська високомобільна реактивна система залпового вогню, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам і засобам підтримки.

Максимальна дальність системи залежить від використовуваного озброєння й складає 499 км ракетами PrSM. Підготовка до стрільби триває 1 хвилину завдяки тому, що стандартні реактивні снаряди постачаються в пускову установку одразу зарядженими у спеціальних пеналах, що містять 6 снарядів класу MLRS, 2 балістичні ракети PrSM або 1 ракету ATACMS, пише Вікіпедія.

Вибухи в Криму - головне про атаку на аеродром у Джанкої

У ніч на 17 квітня мешканці Джанкоя повідомляли про вибухи і пожежу в районі аеродрому. Супутник зафіксував шість осередків займання на військовому аеродромі в Джанкої і поруч із ним.

Ідеться про місце дислокації вертолітного полку 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу. Аеродром атакували балістичними ракетами.

За даними кримських пабліків, на аеродромі базувалися не тільки ударні вертольоти. Раніше на льотному полі фіксували пускові установки С-300/С-400.

Унаслідок удару ворог втратив, за даними російських пабліків, чотири гелікоптери й одну установку ППО. Зокрема, під час атаки знищено або частково пошкоджено чотири вертольоти - два Ка-52 і два Мі-28. Є нібито влучання по пусковій установці ППО С-300. Втрати особового складу ЗС РФ уточнюються.

Україна вдарила по аеродрому в Джанкої ATACMS: розкрито важливі деталі атаки ЗСУ
Основні характеристики ATACMS / Інфографіка Главреда

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти