Українки вийшли в лідери сурогатного материнства для китайців

20 січня 2021, 16:31
Потік китайців, які бажають знайти сурогатну українську матір, зростає з кожним днем.
вагітність
Україна стала одним з лідерів у наданні послуг сурогатного материнства / GettyImages

Україна перетворилася на найбільшого постачальника сурогатних матерів для китайських клієнтів.

У Китаї медичним установам і професіоналам заборонено надавати сурогатне материнство з метою відтворення, крім того, воно викликає різку критику всередині суспільства. Тому жителі Піднебесної все частіше звертають свій погляд у пошуках сурогатних матерів за кордон.

Головним ринком у цьому напрямку стає Україна, де ціни на послуги сурогатних матерів у п'ять разів нижчі, ніж у США, а сама практика є законною, повідомляє Global Times. Потік китайців, які бажають знайти сурогатну українську матір, зростає з кожним днем, як і кількість українок, готових виношувати для китайців плід.

відео дня

Сьогодні Україна стала одним з найбільших напрямків сурогатного материнства для китайських батьків. Згідно з підрахунками інсайдерів галузі, щорічно від сурогатного материнства в Україні народжується 2500-3000 дітей, з яких третина припадає на китайських клієнтів, повідомила South China Morning Post в червні 2020 року.

читайте такожЧерез мам страждають немовлята: що не так з сурогатним материнством в УкраїніГроші - основна причина, по якій китайські клієнти вибирають Україну, зокрема - агентство сурогатного материнства Ulovebaby, що базується в Києві, націлене на китайських клієнтів. Агентство продає послуги сурогатного материнства за ціною близько 50 000 доларів, сказав співробітник на прізвище Кан, який працює в китайському офісі агентства в провінції Хунань.

"Ціна коливається в залежності від вимог клієнтів", - сказав Канг Global Times, уточнивши, що угода, що гарантує "100%-й успіх", дорожча.

Ціна сурогатного материнства в Україні становить "лише п'яту частину від вартості в США", йдеться на сайті агентства. Кан відмовився назвати кількість китайських клієнтів агентства, але згідно з даними веб-сайту, за консультаціями у фірму звернулися більше 12 500 потенційних клієнтів.

Кан і його китайські колеги часто просувають свої послуги сурогатного материнства в китайських соціальних мережах, публікуючи короткі відеоролики вагітних білих жінок, новонароджених і звіти тестів на вагітність, хвалячись, що і сурогатні матері, і діти, яких вони народжують, здорові і "якісні".

Нагадаємо, минулого року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова запропонувала заборонити українкам бути сурогатними матерями для іноземних громадян і дозволити використовувати цей метод тільки українським громадянам. На її думку, надання подібних послуг іноземцям може призвести, в першу чергу, до порушення прав дітей.

Причиною для подібної ініціативи омбудсмена стало резонансне відео виробництва однієї з київських клінік репродуктивної медицини, на якому зображені 46 дітей, народжених сурогатними матерями для іноземних громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти