Україні загрожують тарифні бунти: експерт назвав головну причину

22 травня 2021, 06:32
537
В Україні профспілки фактично зруйновані, каже Віктор Суслов.
Суслов пояснив неминучість тарифних бунтів
Віктор Суслов / УНІАН

В Україні тарифні протести триватимуть, проте вони слабо організовані і носять в основному стихійний характер, тому в нинішньому вигляді ні до чого не приведуть, заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

Як підкреслив він під час чату в Главреді, в Україні профспілки фактично зруйновані. Вони малоефективні, а інших об'єднань людей у справі боротьби за свої права, не існують.

Експерт підкреслив, що якщо працівники не захищатимуть своїх прав, виникає ситуація, коли кваліфікований лікар з вищою освітою в Україні може отримувати 5-6 тисяч гривень на місяць.

"Як можна, провчившись десять років і маючи таку відповідальну роботу, отримувати таку зарплату? Лікарі були привчені ще радянською владою, що вони повинні отримувати стільки, скільки їм зверху визначили. І ці люди не борються за свої права і живуть бідно", - пояснив він.

Економіст переконаний в тому, що якщо шкільний учитель отримує мало, то він не може купити собі книги, сходити в театр або на виставку і не може культурно та інтелектуально рости, тому нічому хорошому він не зможе і навчити дітей.

"Одним словом, необхідне громадянське суспільство, але в Україні воно ще не сформувалося. І провину за це я покладаю на радянський лад: там, де всіх тиснули зверху, де була тоталітарна система, людям надовго зробили щеплення від спроб захищати свої права – їм вселили, що про них подбає держава і дасть стільки, скільки належить. На такому рівні і залишилася Україна ментально", - додав Суслов.

читайте такожВ Україні учасники тарифних бунтів влаштували протести з перекриванням автотрас

Тарифні бунти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти