Українців не попередили про початок війни з РФ: Данілов назвав причину

14 вересня 2022, 14:38
Українська влада готувалася до повномасштабної війни з Росією, підкреслив секретар РНБО.
данилов, українські військові
Олексій Данілов розповів про початок війни з РФ / УНІАН, Генштаб ЗСУ

Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів про те, чому українців не попередили про вторгнення РФ у лютому.

Українська влада готувалася до повномасштабної війни з Росією, а населення оберігала від масової паніки. Про це він заявив в інтерв'ю Wirtualna Polska.

У відповідь на питання, що в разі попередження про початок війни вдалося б уникнути багатьох жертв, секретар РНБО відповів: "Якби ми не готувалися до війни, ми б сьогодні не сиділи в цьому кабінеті, а російські танки були б у Варшаві, Празі або Вільнюсі. Ми захищаємо не тільки свою землю, а й всю Європу. Це достатній доказ того, що підготовка до війни велася".

Він також вказав, що українська влада не хотіла допустити паніки, адже одним із завдань РФ була дестабілізація суспільства.

"Якби спалахнула масова паніка, ніхто не впорався б з нею. На совісті Путіна всі жертви серед мирного населення і ніхто не поспішає притягати його до відповідальності", - додав Данілов.

Нагадаємо, раніше радник ОП Олексій Арестович заявив про те, що Володимир Путін почав готуватися до війни ще в лютому минулого року. До цього його підштовхнув арешт кума - Віктора Медведчука.

Він переконаний, що саме справа Медведчука стала формальним приводом для початку повномасштабного вторгнення, ця війна була практично неминучою.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти