Україна придбає COVID-тестів на півмільйона

24 грудня 2020, 01:31оновлено 24 грудня 2020, 22:28
У рамках співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Україна отримала 3,7 млн доларів.
вакцина, коронавірус
Україна закупить вакцину від коронавірусу / Reuters

На початку наступного року Україна додатково закупить 500 тисяч тестів на антиген SARS-CoV-2. Крім того, будуть придбані засоби індивідуального захисту та 160 кисневих концентраторів.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, у рамках співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Україна отримала 3,7 млн доларів. За ці кошти будуть придбані тести.

"Крім того, в рамках співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на 2021-2023 роки Україна отримає 135 млн доларів, які будуть спрямовані на досягнення кількох стратегічних цілей: забезпечення доступу до своєчасного виявлення, діагностики та лікування туберкульозу та ВІЛ, а також впровадження дієвих моделей допомоги, орієнтованих на пацієнта", - додав Ляшко.

Новий штам коронавірусу - що відомо:

  • 14 грудня британські вчені виявили новий, мутований варіант коронавірусу, з яким може бути пов'язано швидке поширення хвороби в південно-східній частині Англії. Попередній аналіз показав, що цей варіант поширюється швидше, ніж відомі досі штами.
  • Вчені стверджують, що новий тип коронавірусу може бути на 70% більш заразний, але поки вони не знайшли підтверджень того, що він призводить до більшої смертності.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали причину появи більш небезпечної мутації коронавірусу з Великобританії. В організації закликали не панікувати.
  • Вчені з урядової консультативної групи з нових і респіраторних вірусів (NERVTAG) вважають, що Британський вірус-мутант більш схильний до зараження дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти