Україна встояла перед натиском агресора: як пройшла перша доба війни з Росією

25 лютого 2022, 01:04
У ЗСУ повідомили, чим закінчилася доба на фронті.
військові навчання, ЗСУ
ВСУ / Фото Reuters

Російський окупаційні війська зазнали серйозних втрат, а ЗСУ змогли стримати натиск агресора.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.​

Так, станом на 00:00 25 лютого угруповання сил оборони веде організовану оборонну операцію на півдні. Певним складом сил ведуться оборонні бої в районі східніше Херсона.

відео дня

Механізовані підрозділи ЗС України відбили автомобільний міст і закріпилися на Лівому березі Дніпра.

Нашими механізованими підрозділами в районі Риково завдано поразки переважаючим силам противника. Ворог знищений, успіху не має.

​На Сіверському напрямку ведуться оборонні бої в районах Перемога і Глухів. Ворожа колона зупинена. Підрозділи першої танкової бригади по річці Білоус у напрямку Чернігова зупинили переважаючі сили окупантів.

На Волині механізовані підрозділи ЗС України зайняли позиції на певних рубежах у готовності до відбиття наступу противника.

​У Слобожанщині оперативне угруповання ЗС України веде оборону в районах населених пунктів Довжанка, Харків, Охтирка, Суми.

У районах Вовчанська, Білого Колодязя, Приколотного ведуться оборонні бої. Підрозділи забезпечення в Охтирці зупинили черговий наступ противника.

читайте такожРосійський військовий корабель пропонував захисникам зміїного здатися і був посланий: аудіоУгруповання Військово-Морських Сил ЗС України продовжує ведення бойових дій у південно-західній частині Чорного моря. Здійснюється оборона пунктів базування і портів Одеси, Південного, Очакова, Чорноморська.

Певні сили і засоби перейшли до оборони Києва.

Повітряні Сили ЗС України здійснюють відбиття повітряних ударів противника, ведуть постійну розвідку застосуванням БПЛА, нанесені удари по колонах окупаційних військ в районах населених пунктів Нова Збурівка, Куп'янськ, Нова Каховка і десант противника в районі аеродрому Гостомель.

Угруповання об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей за результатом бойових дій на окремих напрямках відновили положення по передньому краю. У смузі відповідальності окремих підрозділів противник намагається вклинитися в бойові порядки наших військ на глибину взводних опорних пунктів.

Орієнтовні втрати противника склали: танків - понад 30 од., бойових броньованих машин – до 130 од., літаків – 5, вертольотів – 6.

Вторгнення Росії в Україну

Президент РФ Володимир Путін заявив у ніч на четвер, 24 лютого, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Збройні Сили України готуються до ймовірної другої хвилі обстрілу російськими солдатами. Перед цим ЗС РФ приймуть оперативну паузу, щоб розвідати обстановку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти