Україна відтіснила флот РФ на 100 км від своїх узбережь: блокада портів послабиться – ISW

7 червня 2022, 06:40
Такі успіхи Україна може використати для того, щоб послабити блокаду росіянами портів, а також відкрити нові маршрути для міжнародної допомоги.
Україна відтіснила флот РФ на 100 км від своїх узбережь: блокада портів послабиться – ISW
Україна відтіснила флот РФ на 100 км від своїх узбережь/ Reuters, УНІАН

Блокада південних українських портів російськими окупантами може бути послаблена, адже українським Військово-морським силам вдалося відтіснити військові кораблі Росії від своїх узбережь на 100 кілометрів.

Про це повідомляють у звіті аналітики американського Інституту з вивчення війни (ISW), посилаючись на заяву ВМС ЗСУ України.

Також зазначається, що російські ВМС були змушені змінити тактику в Чорному морі. Тепер вони більше покладаються на системи берегової оборони "Бал" та "Бастіон" в окупованих Херсоні і Криму. Крім цього, російські загарбники посилюють свою протиповітряну оборону на захопленому ними українському острові Зміїний.

відео дня

Повідомляється, що російські війська також перекинули до Криму додаткові дивізіони ППО С-300.

"У сукупності ці повідомлення свідчать про те, що український військово-морський тиск і протикорабельні ракети, ймовірно, в тому числі надані Великобританією та іншими державами, змусили російське угруповання в північно-західній частині Чорного моря більше покладатися на берегову і протиповітряну оборону, оскільки вони були відтіснені від українського узбережжя", – зазначають аналітики.

Аналітики Інституту з вивчення війни припускають, що Україна може використати такі успіхи, щоб послабити блокаду росіянами українських портів. Зокрема, як припускають в інституті, наша держава може відкрити нові маршрути для міжнародної допомоги Україні.

Раніше повідомлялося, що Росія заблокувала практично всі порти і морські можливості українського експорту. Блокада була накладена на 22 мільйони тонн експорту, причому росіяни його ще й крали.

Пізніше спікер Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що на сьогодні наша країна вже отримала достатню кількість протикорабельних ракет Гарпун, аби потопити весь Чорноморський флот Російської Федерації.

Дивіться онлайн новини Херсону:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти