Україна не зможе відвоювати у РФ Крим і Донбас: у США назвали причину

21 серпня 2021, 01:24оновлено 21 серпня 2021, 09:59
Україна не зможе перемогти Росію військовим шляхом, впевнений Курт Волкер.
Руйнування, Донбас, Донецьк, Луганськ
/ informator.su

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив про те, що Україна не зможе повернути Крим і Донбас військовим шляхом.

Відповідаючи на запитання Крим.Реалія про можливий військовий сценарій для повернення українських територій, він підкреслив, що не вірить у володіння Україною військовим потенціалом для перемоги над Росією.

"Ми ж говоримо, що на Донбасі не група сепаратистів, а війська під командуванням Росії – навчені і оснащені Росією сили, російська розвідка. Росія надасть їм все обладнання і всі ресурси, необхідні для ведення бойових дій. Так що я не вірю, що Україна може або повинна намагатися перемогти Росію військовим шляхом", – сказав він.

Волкер вважає, що на Росію потрібно впливати політичними методами.

"Це питання надання іншого тиску на Росію: щоб з плином часу і за допомогою санкцій, за допомогою політичного тиску Росія вирішила закінчити війну. Але зараз Росія не в такій ситуації", - додав він.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив про те, що в ситуації з стягуванням військ до кордонів України президент РФ Володимир Путін досяг всього, чого хотів, і залишив собі можливість домогтися більшого.

За його словами, Путін продемонстрував здатність і політичну волю розгорнути масовану військову силу в стислі терміни, разом з командуванням, матеріально-технічним забезпеченням і ядерним обладнанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти