Погрози "ДНР" відкрити вогонь: що відбувається на опорниках ЗСУ під Горлівкою

6 вересня 2020, 12:55
На позиції ЗСУ під Горлівкою приїхали представники ОБСЄ.
АТО, Донбас, ВСУ, військові, БМП
Сили ООС на Донбасі / Фейсбук 93 ОМБР

Бійці ВСУ на позиціях під Горлівкою розповіли про траншеї, які ватажок "ДНР" Денис Пушилін пригрозив обстріляти.

Як пише Strana.ua, траншеї, які збираються обстрілювати бойовики, спочатку споруджували самі терористи, а українська сторона лише проводила зміцнення позицій, які дісталися їм від противника.

"Ці траншеї всього лише частина тих опорних пунктів, які залишив противник ще рік тому, вирівнюючи лінію фронту. Цю ділянку ми зайняли ще на початку літа, трохи зміцнили. І ось по загадкової причини нам раптом заявляють, що ми там щось копали і щось там порушили", - розповів офіцер підрозділу під Шумами.

За його словами, зараз на позиції ЗСУ приїхали представники ОБСЄ.

"З цих опорних пунктів вже вивели бійців, траншеї вже закопують. Звичайно, неприємно. Виходить, що сепари нами вже командують. Але що поробиш. За великим рахунком ця ділянка для Пушиліна була потрібна для інформаційного шуму, що б натиснути на нас. Це по-перше. А по-друге ділянка дійсно важлива через те, що вона дозволяє нам в разі потреби швидко повести наступ на прилеглі позиції противника", - сказав офіцер.

читайте також"Сепаратюга, ми чекаємо": в ЗСУ відповіли на істеричні погрози Пушиліна

Видання додає, що ЗСУ вже підтягнули до зазначеної ділянки артилерію для удару у відповідь на випадок вогню з боку "ДНР".

Нагадаємо, раніше ватажок "ДНР" Пушилін заявив про удар терористів по позиціях України. Артилерійський удар буде завдано в понеділок вранці, 7 вересня.

Пушилін заявив, що ЗСУ мають зарити траншеї, які нібито були вириті після оголошення перемир'я на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про те, що Україна ініціювала терміновий засідання Тристоронньої контактної групи в зв'язку з погрозами ватажка "ДНР" завдали удару по українським бійцям.

Як відомо, з півночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.

читайте такожКравчук жорстко відповів на загрозу Пушиліна зірвати перемир'я на Донбасі

Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти