Загроза провалу справи Медведчука: у Слузі народу назвали головну небезпеку

17 травня 2021, 09:22
Людмила Буймістер сумнівається в здатності звинувачення довести до логічного завершення справу кума Володимира Путіна.
Буймістер критично оцінила справу Медведчука
Віктор Медведчук / УНІАН

Народний депутат з фракції Слуга народу Людмила Буймістер критично оцінила звинувачення проти нардепа від Опозиційної платформи - За життя Віктора Медведчука.

В ефірі телеканалу Україна 24 вона заявила про те, що звинувачення, пред'явлене Медведчуку могло бути сильніше.

"Те, що ми побачили на пресконференції з боку представника звинувачення, дійсно з професійної точки зору викликає багато запитань. Особливо насторожує, що у нас за статтею держзрада досі можна людину відпустити під домашній арешт. У нас з таких випадків був лише випадок з Тимошенко, коли звинувачення дійшло до кінця", — нагадала нардеп.

На її думку, ще невідомо, чи зможе сторона звинувачення довести до логічного завершення справу Медведчука і нагадала про "переляканих прокурорів", які не могли толком відповісти ні на які питання в ході судового розгляду.

"Поведінка Медведчука сьогодні, коли він прийшов отримувати сам підозру, коли він дає інтерв'ю журналістам з усмішкою на обличчі — воно все підводить до думки про те, що він упевнений, що його виправдають. Коштів він не жалітиме, захисники у нього будуть найкращі з тих, хто морально погодиться представляти Медведчука в суді, щоб потім нести цю карму з собою в професійному житті. У нього будуть кращі адвокати, і ось чи вистоїть процес проти кращих адвокатів — це велике питання", - додала Буймістер.

читайте такожУ РФ назвали умову, за якої Путін "здасть" Медведчука

Справа Віктора Медведчука:

  • Раніше Печерський суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу-державна зрада і порушення законів і звичаїв війни
  • Раніше генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.
  • Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ) проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти