У якому оточенні опинилися окупанти на Курщині: Попович заявив про знищені мости

30 серпня 2024, 13:21
830
Росіяни можуть перейти лише через річку Сейм і таким чином врятуватися, але для цього їм потрібні переправи.
У якому оточенні опинилися окупанти на Курщині: Попович заявив про знищені мости
ЗСУ просуваються на Курщині / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, росЗМІ

Військовий оглядач Денис Попович зазначив, що наразі цифра чисельності російських солдатів, які опинилися в оперативному оточенні у Курській області, невідома.

"Наразі конкретна оцінка чисельності російських солдатів, які опинилися в оперативному оточенні на Курщині, невідома. Це не котел і не фізичне оточення - це оперативне оточення. З одного боку, росіяни обмежені річкою Сейм. З південного напрямку державним кордоном України. Зі сходу та заходу росіяни обмежені кордоном України й територіями, що вже контролюються українською армією", - зауважив Попович в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового оглядача, росіяни можуть перейти через річку Сейм і таким чином врятуватися, але для цього їм потрібні переправи. Наразі мости знищені або пошкоджені, що унеможливлює їх використання. Тому росіяни змушені зводити понтонні переправи, які постійно знищуються.

відео дня

"Оперативне оточення - це ситуація, коли логістичні шляхи перебувають під загрозою: вони або перебиті, або контролюються вогнем. Ми бачимо, що логістичні шляхи контролюються вогнем. Якщо росіяни зможуть вийти з цього оперативного оточення, то поповнять обмінний фонд. А територія, яка буде контролюватися українською армією, збільшиться", - наголосив Попович.

Хто такий Денис Попович?

Денис Попович – військовий оглядач. Працював у виданні Цензор.НЕТ, в газеті "Сегодня", був головним редактором видання "Судово-юридична газета", а також видання "Народна правда". У 2005-2014 роках працював в газеті "Комерсант-Україна", а з 1998 по 2005 рік - в газеті "Киевские Ведомости".

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що російський диктатор Путін наказав "вибити" ЗСУ із Курської області та назвав терміни. Проте завдання російської армії - зробити це будь-як, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі. Йдеться передусім про Покровський та Торецький напрямки.

Кремль може відвернутись від Курської області в обмін на війну в Україні. Аналітик відкритих даних Еміль Кастехельмі розповів, що "операція" ЗСУ ще не завершилась і може принести багато "сюрпризів" як для росіян, так і для західних партнерів. Для Заходу такий крок ЗСУ став справжньою несподіванкою.

ЗСУ можуть піти до АЕС в Курській області. Олександр Коваленко розповів, що після знищення в Глушківському районі Курської області трьох мостів через річку Сейм, фактично ті російські підрозділи, які перебувають у цьому районі, відрізані від логістики, що нормально функціонує.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти