У Міноборони триває процес очищення

15 грудня 2023, 12:19
330
У Міноборони триває процес очищення
фото: УНІАН

Місяць тому дехто сприйняв слова нового міністра оборони Рустема Умєрова про те, що корупція під час війни є "внутрішнім тероризмом", як гарну риторичну фігуру, притаманну усім призначеним посадовцям. Однак слова не розійшлися зі справою.

Спочатку керівництво військового відомства та нової структури – Державного оператора тилу витримали шалену інформаційну атаку постачальників часів "яйцягейту", яким дуже не сподобалося реформування системи закупівель. Умєрова та керівника ДОТу Жумаділова у чому тільки не звинувачували – у відході від "стандартів НАТО", у формуванні команди зі "своїх" людей, у небажанні контактувати з іншими учасниками ринку і таке інше. Але реформи, спрямовані на очищення системи закупівель від недоброчесних постачальників і корупційних схем, не були згорнуті.

Тепер настав час і кадрових рішень. Так, повідомляється, що в Міноборони розформовують департамент ресурсного забезпечення через закупівлю зіпсованих сухпайків.

відео дня

Причому керівник, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, наразі фігурує у кримінальному провадженні, зокрема за іншими звинуваченнями. А очільники МО, як бачимо, не збираються вигороджувати нечистих на руку підлеглих, як це робили їхні попередники.

Нині Міноборони вилучає неякісні пайки. У частині наборів пошкоджене пакування з джемом – попри те, що термін придатності продуктів ще не вийшов. Набори заборонені для видачі. У Міноборони запевнили, що найближчим часом Командування сил логістики отримає нову партію сухпайків.

Відзначимо, що дана подія є позитивним сигналом для міжнародних союзників України про те, що процес антикорупційного очищення в сфері закупівель військового відомства триває. Це є тим більш важливим з огляду на те, що звинувачення попереднього керівництва МО у корупції і нецільовому використанні іноземної допомоги, уже спричинили жорсткі дебати у Конгресі США з приводу можливого скорочення допомоги Україні. А усім друзям і ворогам нашої країни очевидно, що така допомога є вирішальним фактором підтримки ЗСУ у протидії агресору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти