Тука передрік загострення на Донбасі та назвав причину

2 вересня 2021, 05:28
Донбас "розігрівають". Підставою для таких дій російських найманців найімовірніше є майбутні вибори в російський парламент.
Георгій Тука
Георгій Тука / УНІАН

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що напередодні виборів до Держдуми Росії, призначених на 17-19 вересня, на Донбасі можливе серйозне загострення ситуації.

Як розповів Тука в коментарі виданню Obozrevatel, "розігрів" регіону фактично вже почався.

"Думаю, ті події, які нещодавно відбулися в Авдіївці, це ще далеко не межа", - прокоментував він обстріл цього населеного пункту 28 серпня.

відео дня

Політик нагадав, що ескалацію на Донбасі восени прогнозували багато експертів. Підставою для таких дій російських найманців найімовірніше є майбутні вибори в російський парламент.

"Вони вже почалися і триватимуть – сто відсотків до виборів, а можливо, і після них", – вважає Тука.

Крім того, "розігріву" Донбасу сприятиме ще й процес голосування на виборах жителів тимчасово окупованих територій.

Як повідомляв Главред, 28 серпня російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Авдіївки на Донбасі.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури міста. Постраждалих серед місцевого населення немає. Про обстріл поінформували Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ. За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Ситуацію вже прокоментували у ТКГ. Там заявили, що таким чином РФ намагається перешкодити зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти