Такої зброї в нас ще не було: в Міноборони розповіли про підсумки "Рамштайну"

23 січня 2024, 21:50
В Міноборони поділілись гарними новинами за підсумками 18-го засідання групи з оборони України у форматі "Рамштайн".
Такої зброї в нас ще не було: в Міноборони розповіли про підсумки 'Рамштайну'
В Міноборони розповіли про підсумки засідання "Рамштайну" / Колаж Главред, фото: УНІАН, Міноборони України

Україна в 2024 році отримає нову зброю, яка допоможе уражати російські військові об'єкти та їхні логістичні вузли. Про це повідомив речник Міністерства оборони Ілларіон Павлюк після 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", яка відбулася у вівторок 23 січня в онлайн-форматі. Українську делегацію очолив міністр оборони Рустем Умєров.

"Ми почули достатньо важливих заяв від партнерів, достатньо важливих зобов’язань, щоб сказати, що потужна підтримка України триватиме і далі", – сказав Ілларіон Павлюк за підсумками зустрічі.

Павлюк зазначив, що Україна отримає від партнерів зброю, яка є надзвичайно важливою для ефективного ураження ворога як на передовій, так і в глибині території ворога. Також ця зброя допоможе знищувати російські логістичні центи.

відео дня

Серед іншого, були дані обіцянки щодо постачання Україні зброї дальнього радіусу дії.

"Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання працювати над тим, аби надавати Україні більше зброї для подібних ударів", – зазначив Ілларіон Павлюк.

Водночас, полковник Геннадій Коваленко, начальник Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України, підкреслив, що ця зустріч є можливістю для України передати своїм союзникам ряд важливих повідомлень, зокрема - про ситуацію на фронті.

Він зазначив, що у зустрічі взяли участь представники понад 50 країн.

За словами начальника Департаменту міжнародного оборонного співробітництва, також обговорювалося питання про посилення оборонної спроможності України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської та морської коаліцій. Наприклад, щодо авіаційної коаліції, крім зобов'язань щодо постачання літаків F-16, обговорювалася можливість отримання додаткових гелікоптерів від союзників.

Засідання у форматі "Рамштайн"

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що наявність достатніх обсягів техніки, боєприпасів, технічного обслуговування та запасних частин є критично важливою для досягнення успіху.

За даними міністра, російське військово-політичне командування готове втрачати близько 400 своїх військових за кожен квадратний кілометр української території.

Учасники Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" під час 17-го засідання 22 листопада 2023 року домовилися про створення коаліції для забезпечення України засобами протиповітряної оборони.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти