Степанов розповів, як можна припинити самоізоляцію без тестування

9 листопада 2020, 12:49
Керівник МОЗ висловився на актуальну в умовах пандемії коронавірусу тему.
Степан
Максим Степанов / УНІАН

В МОЗ озвучили алгоритм того, як люди, які заразилися коронавірусною інфекцією, можуть припинити свою самоізоляцію без проведення ПЛР-тестування.

Про це заявив 9 листопада під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, людина може переривати самоізоляцію без лабораторного обстеження в тому випадку, якщо у неї немає проявів захворювання протягом трьох діб (відраховуючи з десятого дня від дати появи симптомів COVID-19).

"Якщо, наприклад, ви відчули, що захворіли 1 листопада, а 10 числа симптомів вже немає, то через три дні ви можете припиняти самоізоляцію або лікарняний", — заявив міністр.

Такий же алгоритм, каже міністр, повинен застосовуватися для тих, хто отримав позитивний результат тесту на коронавірус — відсутність симптомів три доби.

"З'явилися симптоми, у вас взяли мазок, тест — позитивний. Вважаєте так само: на 10 день немає симптомів, через три дні можете припиняти самоізоляцію", ‒ заявив Степанов.

Третій критерій, заявив міністр, це відсутність клінічних проявів хвороби за умови отримання негативного результату тестування методом ПЛР.

"При наявності хоча б одного з цих критеріїв, можна припиняти самоізоляцію", — підсумував міністр.

читайте такожУ МОЗ попередили українців про ураганне поширення COVID-19

Коронавірус 2020 - останні новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти