Співзасновник холдингу TECHIIA Олег Крот придбав 800 рятувальних жилетів для військових моряків

29 листопада 2022, 10:00
Фундація Течія

Олег Крот, який раніше задонатив на ЗСУ $60 млн, придбав спеціальні рятувальні жилети для Військово-морських сил. Вони можуть врятувати життя, якщо військовий випаде за борт внаслідок ворожої атаки.

Про покупку відзвітувала ГО "Фундація Течія", яка є частиною холдингу TECHIIA. Перші 500 рятувальних жилетів уже використовують у Військово-морських силах ЗСУ, ще 300 - в дорозі до України. Загальна вартість покупки - 2,1 млн грн, це понад $57 тис.

"Внаслідок ворожої атаки по судну військових може викинути у воду. Якщо хтось з них втратив свідомість чи отримав контузію, на жаль, він втоне, навіть не прийшовши до тями. Натомість рятувальний жилет втримає постраждалого на воді, і його зможуть врятувати побратими. І про такі позитивні кейси з нашими жилетами нам уже розповідали військові", - пояснює Олег Крот, керівний партнер холдингу TECHIIA та директор ГО "Фундація Течія".

відео дня

Додатково рятувальний жилет оснащений світловідбивними смугами та сигнальним свистком, що полегшить пошуки постраждалого.

"Відколи ми отримали жилети - вони завжди з нами: під час тренувань, навчань та під час виконання бойових завдань. Вони справді допомагають рятувати життя наших військових. А саме життя для нас - найбільша цінність", - коментує Олександр Б., позивний "САР", капітан першого рангу ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну "Фундація Течія" придбала та передала Силам оборони України бронежилети, шоломи, дрони, генератори, засоби зв'язку, оптику загальною вартістю понад $21 млн. Крім цього, керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот придбав для захисників України необхідних речей на майже $40 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти