Смертельна пожежа в Харкові: виявили понад 30 нелегальних пансіонатів

22 січня 2021, 20:29
Постояльців нелегальних установ мають намір розселити.
пожежа, Харків
Поліція виявила понад 30 нелегальних пансіонатів / kh.dsns.gov.ua

Після жахливої пожежі в Харківському нелегальному будинку для літніх людей, поліція провела перевірку на наявність подібних установ в області.

У результаті рейду, правоохоронці виявили ще 32 нелегальних заклади, які працюють у Харкові та в Харківській області, розповіли правоохоронці на нараді із главою держави, передає Офіс президента.

У цих закладах, за даними поліції, перебувають 72 наркозалежних та 218 літніх людей, які потребують догляду. Їх планують переселити до комунальних установ.

"Представники Департаменту соціального захисту населення поінформували, що зараз у комунальних закладах 136 вільних місць, куди цих людей можна забрати", - зазначили в ВП.

Пожежа у Харкові:

  • У четвер, 21 січня, в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.
  • На місці пожежі були виявлені тіла 15 осіб, 9 осіб врятували з вогню.
  • Президент України Володимир Зеленський доручив членам уряду створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова щодо з'ясування причин пожежі в будинку для літніх людей у Харкові.
  • Також глава держави доручив главі МВС Арсену Авакову взяти під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактом пожежі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти