Обвуглені тіла і літні люди на снігу: з'явилися нові свідчення пожежі в Харкові

22 січня 2021, 19:25
Постраждалі люди похилого віку були майже голі, деякі в одних памперсах, розповіли очевидці.
пожежа, Харків
У нелегальному будинку престарілих у Харкові сталася пожежа / Фейсбук І. Венедиктової

Після пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, який забрав життя 15 осіб, поліція розслідує можливе порушення правил протипожежної безпеки, вже затримано 4 людини, розповів радник глави МВС Володимир Мартиненко.

Як повідомив він в ефірі телеканалу Україна 24, Нацполіція здійснює розслідування щодо порушення вимог пожежної безпеки в будівлі, де сталася пожежа.

Смертельна пожежа в Харкові: що загрожує затриманим

"За результатами комплексних експертиз далі будуть встановлені і причина, і винуватці. Поки на даний момент затримано 4 людини. Процес розслідування триває", - розповів Мартиненко.

Радник глави МВС повідомив, що серед затриманих - "власник цього будинку, орендар будинку і його дружина, яка займалася цією діяльністю, і адміністратор цього закладу, яка займалася роботою в самому закладі".

"Їм інкримінується порушення пожежних умов і правил з тяжкими наслідками, до 8 років ув'язнення", - сказав він.

"Нехороший будинок": кого привозили в згорілий харківський пансіонат

Як пишуть Факти, в Золотий час небідні родичі привозили майже безнадійно хворих людей похилого віку фактично вмирати.

читайте такожП'ятнадцять жертв пожежі в Харкові: у МВС пояснили, чому не врятували людей

"Вони були тягарем для своїх дітей або онуків. Я бачила, як старих сюди привозили на дорогих машинах. Але, як на цих же автомобілях приїжджали люди, щоб провідати пенсіонерів, не бачила", - розповіла Марія, яка живе по сусідству з пансіонатом золотий час.

"Взагалі, у цього будинку своя не дуже хороша історія. Двоповерхівка передається з рук в руки. Виявляється, там деякий час працювала онлайн-порностудія! Потім знову поселили людей похилого віку. Для них спеціально прибудову зробили до вже існуючого будинку. Червоний корпус-це стара споруда. Там наркоманів утримували. Типу реабілітаційного центру. А ось в нову будівлю поселили літніх. Кажуть, всього там було 35 осіб. Майже всі вони дуже старі - під 90 років. Багато і ходити-то не могли. Але було і двоє або троє молодих хлопців. З чуток, у них рак на останній стадії", - говорить очевидиця трагічних подій.

Моторошна пожежа в будинку з пенсіонерами: що кажуть очевидці

Про саму пожежу жінка розповіла так: "На вулиці було холодно. Ще до приїзду пожежників мій чоловік і ще кілька сусідів виносили на вулицю тих, хто вижив. Горіло на другому поверсі, туди було не пробратися. А ось на першому ще були живі. Але я чула, як один з наших сусідів сказав, що нарахував там п'ять вже обвуглених трупів".

читайте такожСмертельна пожежа в Харкові: експерт назвав головну причину трагедії

За її словами, постраждалі люди похилого віку були майже голі, деякі в одних памперсах.

"Наші чоловіки виносили їх на восьмиградусний мороз і, спочатку не зміркувавши, укладали прямо на сніг. Потім хтось здогадався підігнати машину і посадив в неї відразу трьох пенсіонерів, щоб ті відігрілися. Після цього і мій чоловік також під'їхав на авто", - додала вона.

Пожежа в Харкові:

  • У четвер, 21 січня, в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі.
  • На місці пожежі були виявлені тіла 15 осіб, 9 осіб врятували з вогню.
  • Президент України Володимир Зеленський доручив членам уряду створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова щодо з'ясування причин пожежі в будинку престарілих у Харкові.
  • Також глава держави доручив главі МВС Арсену Авакову взяти під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактом пожежі в будинку престарілих.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти