Словаччина припиняє допомогу Україні після перемоги проросійської партії на виборах

7 жовтня 2023, 12:17оновлено 7 жовтня 2023, 16:23
660
Братислава прийняла рішення про припинення допомоги Україні.
Словаччина припиняє допомогу Україні
Словаччина припиняє допомогу Україні / колаж: Главред, фото: УНІАН, Pexels

У Словаччині перемогу на виборах здобула партія колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо, відомого своїми проросійськими поглядами. Внаслідок цього уряд Словаччини припиняє надання військової допомоги Україні, про це повідомляє Politico.
Спікер тимчасового уряду, який йде у відставку, заявив, що партії, які ведуть переговори про формування нової влади після виборів, проти підтримки Києва, незважаючи на те, що Міністерство оборони Словаччини планувало надання нового пакету допомоги Україні ще зовсім недавно.

"Бюрократичний уряд Словаччини, який йде у відставку, не буде посилати більше військового обладнання в Україну", - заявив представник тимчасового уряду.

Відомо, що ще в передвиборчій компанії Роберт Фіцо обіцяв припинити допомогу Україні, був критиком санкцій проти Росії, закликав до переговорів і займав позицію проти надання прав представникам ЛГБТ-спільнот.

відео дня

Військова допомога Україні

Нагадаємо, мова про припинення допомоги Україні від Словаччини йде вже давно і радник керівника офісу президента Михайло Подоляк прокоментував, що до подібних ситуацій потрібно ставитися спокійно.

Також важливо знати, що в планах США оголошення про новий пакет допомоги для України на суму в 200 мільйонів доларів. Його склад ще формується, проте оголошений буде досить скоро.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти