Ситуація складна: росіяни захопили ще один населений пункт - DeepState

27 серпня 2024, 00:31оновлено 27 серпня, 02:49
587
Російські окупанти захопили селище Птиче на Покровському напрямку.
ВСУ, Покровск
Росіяни захопили Птиче на Покровському напрямку / Колаж: Главред, фото: фото: 128-та окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада, DeepState

Російські окупанти просуваються на Покровському напрямку. Вони захопили ще один населений пункт. Про це повідомляє DeepState.

Зазначається, що окупанти захопили селище Птиче. Також ворог просунувся були Піщаного, Калинового, у Карлівці, Мемриці, Красному Яру, Михайлівці, Північному, Новоградівці.

"Те, що сталося з Новогродівкою, і те, що станеться з Селидовим, повинно стати об'єктом уваги не тільки суспільства, а й відповідних органів. Досвід і відсутність покарання за Очеретине породили нову трагедію, свідками якої стає кожен із нас", - ідеться в повідомленні.

відео дня

Що таке DeepState?

DeepStateMap.Live - інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає змогу слідкувати за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

Бої на Покровському напрямку - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, за даними Інституту вивчення війни, російські війська нещодавно просунулися в районі Торецька, що підтверджують геолокаційні кадри від 21 серпня, які показують рух окупантів до східних околиць міста. Війська РФ також просунулися поблизу Покровська, зокрема, до східної Карлівки та північного сходу від Миколаївки, що підтверджують кадри від 23 серпня.

Співзасновник і аналітик DeepState Роман Погорілий зазначив, що ситуація на Донецькому напрямку погіршується, зокрема через спроби росіян захопити ключову висоту біля Покровська.

Офіцер бригади "Рубіж" НГУ Дмитро Кожубенко додав, що окупація Покровська означатиме втрату важливого логістичного маршруту для забезпечення Лимано-Бахмутського напрямку.

Ситуація складна: росіяни захопили ще один населений пункт - DeepState
Що відомо про Покровськ / Інфографіка: Главред

Покровськ - що про нього відомо

Покровськ (до 2016 року - Красноармійськ) - місто в Донецькій області України, адміністративний центр Покровського району та Покровської міської громади. Центр Покровської агломерації.

До початку бойових дій у Покровську проживало близько 60 тисяч осіб.

Покровський напрямок залишається однією з найгарячіших ділянок фронту.

Покровськ є важливим транспортним вузлом. Він розташований на головній дорозі, яка служить маршрутом постачання інших утримуваних Україною форпостів, таких як Часів Яр і Костянтинівка в Донецькій області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти