Шуфрич влаштував "театр" у суді: кликав медиків, зірвав засідання

4 вересня 2024, 18:49
560
Під питанням наступне підготовче засідання, яке перенесли на 5 вересня.
Шуфрич влаштував
Шуфрич поскаржився, що його витягнули з приватної клініки / Колаж Главреда. Фото: Суспільне, скріншот відео

Печерський райсуд Києва у середу, 4 вересня, переніс підготовче засідання у справи про держзраду депутата Нестора Шуфрича. Підсудний скаржився на самопочуття, до зали суду викликали медиків, пише Суспільне.

Як повідомляє мовник, підсудний і його адвокати клопотали про перенесення засідання. За словами захисників політика, його буцімто забрали до суду з приватної клініки під час післяопераційної реабілітації.

відео дня

Прокурори погодились на виклик лікарів до зали, але заперечили проти перенесення розгляду. Зрештою суд таки задовольнив клопотання про розгляд справи на 5 вересня за участі колегії суддів.

Шуфричу раптово стало зле у залі суду - дивіться відео:

Водночас, як передає кореспондент Суспільного, прокурори кажуть про те, що така колегія може не зібратися, оскільки, за їхніми словами, фактично всі судді Печерського суду вже раніше брали участь в попередніх етапах цієї справи і мають заявити самовідвід.

Якщо така колегія не збереться, то засідання буде ще відтерміновано, пояснює мовник.

Що таке Суспільне

Національна суспільна телерадіокомпанія України (скорочено - НСТУ) або Суспільне мовлення (Суспільне) - суспільна телерадіокомпанія, до якої входять загальнонаціональні телеканали "Перший", "Суспільне Культура", "Суспільне Спорт", "Радіо Промінь", "Радіо Культура", "Радіоточка", "Радіо Ukraine International", "Суспільне Спорт", радіоканали "Українське радіо", "Радіо Промінь", "Радіо Культура", "Радіоточка", та "Radio Ukraine International", 24 регіональні філії, а також діджитал-платформи, зокрема інтернет-ЗМІ. НСТУ є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі, пише Вікіпедія.

Нестор Шуфрич - у чому звинувачують політика

У вересні 2023 року Нестору Шуфричу оголосили про підозру у державній зраді.

У Шуфрича в будинку знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей. В українській спецслужбі уточнюють, що одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Відтоді депутату неодноразово продовжувати арешт з триманням під вартою.

Напередодні Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт. Шуфрича та його експомічника окрім держзради також звинувачують у фінансуванні дій, вчинених з метою повалення державної влади чи зміни державного кордону.

Шуфрич разом з поплічником забезпечив переоформлення нерухомості у Криму за законами Росії, уклавши з незаконним воєнізованим формуванням "Охрана" Росгвардії договір охорони.

У спецслужбах зауважують, що Шуфрич був завербований ФСБ і систематично публічно поширював наративи держави-агресорки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти