СБУ затримала брата скандального Олега Царьова, який планував диверсії на Дніпропетровщині

19 травня 2022, 14:41
В ході обшуків житла брата Олега Царьова правоохоронці зуміли виявити в його схроні зброю і боєприпаси, тротилові шашки для здійснення диверсій.
СБУ затримала брата скандального Олега Царьова, який планував диверсії на Дніпропетровщині
Олег Царьов / / Колаж фото УНІАН та СБУ

Співробітники СБУ затримала брата одіозного проросійського політика і колишнього нардепа Олега Царьова. За даними української спецслужби, брат Царьова намагався організувати диверсії в Дніпропетровській області.

Після повномасштабного вторгнення він був упевнений у швидкій перемозі Росії, очікував окупації регіону і обіцяної йому посади голови Дніпропетровської ОДА.

Коли надії на безперешкодний прихід росіян не виправдалися, він став отримувати вказівки від своїх кураторів. Зокрема, його завданням було дестабілізувати ситуацію в регіоні за рахунок проведення серії вибухів на об'єктах транспортної та критичної інфраструктури.

В ході обшуків житла брата Царьова правоохоронці виявили в схроні зброю і боєприпаси, тротилові шашки для здійснення диверсій, банківські картки і паспорт громадянина Росії.

За даними слідства, брат Царьова після Революції Гідності вів тихий і непримітний спосіб життя, але продовжував підтримувати активний зв'язок з братом, який переховувався на території Росії.

На даний час фігуранту оголосили про підозру за статтею 113 (диверсія) Кримінального кодексу. Найближчим часом планується обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

читайте такожДешева комедія, або як у Кремлі збиралися зробити Царьова заступником Януковича

Нагадаємо, раніше з відкритих джерел інформації, що спираються на дані української розвідки, стало відомо, що на початку березня 2022 року президента-втікача Януковича доставили до Мінська.

І російські окупанти хотіли його оголосити президентом України.

Далі - колишню українську верхівку (Дмитра Табачника, Сергія Клюєва, Олега Царьова) доставили в Сухолуччя (колишні мисливські угіддя Януковича) з білоруського Мозиря 28 лютого.

Після захоплення Києва вони повинні були стати відновленим "урядом" України. Переворот нібито планувався на 10-12 березня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти