СБУ хотіла знизити удар санкціями по Медведчуку - ЗМІ

21 лютого 2021, 13:45оновлено 21 лютого 2021, 19:51
Як повідомляють журналісти, представники головної української спецслужби бажали обмежити санкційний список всього лише кількома позиціями.
Медведчук
Віктор Медведчук / УНІАН

Служба безпеки України (СБУ) бажала зменшити обсяг санкцій, які РНБО ввела проти восьми фізичних осіб ‒ включаючи нардепа Віктора Медведчука - і проти 19 компаній. Про це повідомляє портал Дзеркало тижня з посиланням на власні джерела.

Згідно з пропозиціями представників СБУ, які були винесені на засідання РНБО 19 лютого, передбачалося введення тільки п'яти видів санкцій:

  • блокування активів - тимчасове обмеження права людини користуватися і розпоряджатися належним йому майном;
  • обмеження торгових операцій;
  • призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань;
  • анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання або призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами;
  • повна заборона заходу іноземних невійськових суден і військових кораблів у море України, її внутрішні води, порти.

Однак секретар РНБО Олексій Данилов запропонував з голосу додаткові сім обмежень до вищевказаних п'яти. Його пропозиція була підтримана в повному обсязі.

читайте такожПотрапила під санкції Зеленського мережа магазинів Спортмастер продовжує роботу в Україні

Санкції Володимира Зеленського - що було раніше

  • Президент України Володимир Зеленський 19 лютого ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 8 фізичних і 19 юридичних осіб, яких держава звинувачує у фінансуванні тероризму на Донбасі. Серед них троє українських громадян - політик Віктор Медведчук, його дружина Оксана Марченко і цивільна дружина власника каналів NewsOne, Zik і 112 Україна Тараса Козака Наталія Лавренюк.
  • Зокрема, РНБО доручила повернути у власність держави нафтопродуктопровід Самара – Західний напрямок (володіння яким приписується саме Віктору Медведчуку – Главред).
  • Також під санкції потрапила мережа роздрібної торгівлі Спортмастер, яка зареєстрована в Сінгапурі. Обмеження зупиняють дозвіл на роботу магазинам на території України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти