Мережа магазинів Спортмастер, яка потрапила під санкції Зеленського, продовжує роботу в Україні

21 лютого 2021, 13:21оновлено 21 лютого 2021, 17:10
Співвласниками компанії є уродженці Кривого Рогу – брати Микола та Володимир Фартушняки.
Санкції Зеленського передбачають закриття магазинів Спортмастер на території України / Страна
Санкції Зеленського передбачають закриття магазинів Спортмастер на території України / Страна

Найбільша мережа торгівлі спортивними товарами Спортмастер, незважаючи на санкції проти компанії, які були запроваджені президентом Володимиром Зеленським на базі рішення РНБО від 19 лютого 2021 року, продовжує роботу в Україні, заявили інформагентству Інтерфакс-Україна в офісі компанії у Києві.

"Поки працюємо",-розповіла співробітниця столичного магазину, за адресою якого проходить реєстрація юридичної особи Спортмастер-Україна.

Журналісти видання Страна також повідомляють, що Спортмастер у Києві працює.

Зокрема, в магазині на київських Позняках стверджують, що знають про санкції. Однак, за думку адміністратора, на магазин вони нібито не поширюються.

Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна
Магазин Спортмастер у Києві на Позняках/ Страна

"Ми ж "Sportmaster Україна", тому ці санкції нас не стосуються. Працюємо в штатному режимі, як і завжди", - сказала адміністратор.

Обмеження проти Спортмастера прокоментував співвласник київського ТРЦ Dream Town Олександр Меламуд. За словами бізнесмена, один з директорів компанії йому сказав, що ринок в Україні становить близько 3-4% від загального обороту компанії, що виконувала свої зобов'язання згідно з чинним законодавством.

"Український ринок - 3-4 відсотки обороту. Розмовляв щойно по телефону з директором з розвитку всієї мережі, до речі, уродженцем Івана-Франківська. Ми були абсолютно законослухняні. Ані кривих схем, ані зарплат в конвертах. Платили всі податки, соцстрах, пенсійний. Ми не лізли в політику", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, додавши, що таке рішення призведе до втрати державного бюджету багатомільйонних податкових надходжень і позначиться на інвестиційному кліматі України.читайте такожУ Зеленського розповіли, що оічікує на Медведчука і фігурантів санкцій

Довідка

Спортмастер-Україна - найбільша, як зазначено на сайті компанії, мережа продажу спортивних товарів. До неї входять близько 30 магазинів, які знаходяться в 15 українських містах. У компанії працює більше тисячі співробітників.

Компанію утворено на початку 1990-х років братами Миколою та Володимиром Фартушняком - уродженцями міста Кривий Ріг. У державному реєстрі вказується, що вони є бенефіціарними власниками компанії з частками по 30,79%. Такою ж часткою володіє бізнесмен Олександр Михальський. Бізнесмени громадяни Мальти, їх адреса проживання вказана у Швейцарії.

У 2019 році виручка компанії зросла на 13% і склала близько 2,32 млрд грн. Чиста вартість зросла на 5,7% - до 0,37 млд грн. За 2020 рік даних наразі немає.

У 2017 році у Києві провели пікет біля одного з магазинів мережі Спортмастер після того як з'ясувалося, що роздрібна мережа була вказана в якості спонсора конкуру краси, що проводився в окупованому російськими гібридними військами Луганську. Про пікетування магазинів у Києві та Миколаєві повідомлялося ще у 2014 році.

Санкції Володимира Зеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти