Санкції проти Північного потоку-2: у Нафтогазі пояснили, що означає законопроект Сенату США

5 червня 2020, 08:33
У НАК заявили, що ухвалення цього документа є найважливішим.
Північний потік-2
Нафтогаз збирається продовжити протидіяти будівництву Північного потоку-2 / Reuters

Національна акціонерна компанія Нафтогаз України прокоментувала внесений до Сенату США законопроект, яким пропонується розширити санкції проти російського газопроводу Північний потік - 2.

Мова йде про законодавчу ініціативу сенаторів (Теда Круза, Джина Шагіна, Рона Джонсона, Джона Баррассо і Тома Котона), що робить більш жорсткими санкції, вжиті проти цього проекту в 2019 році. Проект називається Про захист європейської енергетичної безпеки - PEESA: Protecting the europe's Energy Security Act. Про це повідомляється на сайті Нафтогазу.

Розширити санкції сенаторів переконали аргументи українського Нафтогазу, який зумів пояснити, яким чином Росія може самостійно завершити будівництво цього газопроводу навіть в умовах діючих санкцій. Зокрема, Росія може використовувати для цього трубоукладальні судна Академік Черський і Фортуна.

відео дня

Ухвалення законопроекту допоможе "остаточно зупинити будівництво російського газопроводу, небезпечного для Європи", стверджує українська компанія.

"Нафтогаз" буде продовжувати роз'яснювальну кампанію в Сполучених Штатах і країнах ЄС з метою захистити українські, європейські та трансатлантичні інтереси в сфері безпеки", - додали в компанії.

Новим законопроектом передбачені санкції проти:

  • компаній, які залучені в будь-які"трубоукладальні роботи", включаючи ті компанії, які готують майданчик для робіт, облаштовують траншеї, досліджують дно, зварюють і опускають труби, засипають траншеї.
  • компаній, що надають послуги з аналізу страхових ризиків, страхування і перестрахування трубоукладальних судів;
  • компаній, що сприяють технологічній модернізації трубоукладальних суден, встановлення на них зварювального обладнання;
  • компаній, що надають послуги тестування, перевірки або сертифікації, необхідні для роботи газопроводу Північний потік 2.

Для набуття чинності законопроект повинен бути ухвалений обома палатами Конгресу США і підписаний президентом США.

Нагадаємо, будівництво проекту Газпрому Північний потік-2 завершено на 94%, однак подальші роботи були зупинені американськими санкціями.

Як повідомляв Главред, 27 травня в. о. керівника Національної розвідки США Річард Гренел заявив, що найближчим часом вкрай ймовірним є запровадження нових санкцій проти компанії Nord Stream 2, яка є оператором російського газопроводу Північний потік - 2.

Раніше в німецькому парламенті, Бундестазі, розкритикували американський газ через його якість і в черговий раз підтримали газпромівський проект - будівництво газопроводу Північний потік-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти