З кулею в серці ішов два дні лісами: окупанти розстріляли українського бійця, та йому вдалося вижити

13 квітня 2022, 08:05
Військовий ЗСУ разом з побратимами потрапив у полон. Окупанти "відпустили" їх, а коли ті від’їхали, розстріляли їхнє авто.
З кулею в серці ішов два дні лісами: окупанти розстріляли українського бійця, та йому вдалося вижити
Окупанти розстріляли українського бійця, та йому вдалося вижити/ Скрін з відео

Захиснику України Володимиру Гордієнку дивом вдалося вижити після важкого поранення. Хлопець з кулею в серці ішов дві доби, поки добрався до найближчого села, з якого його переправили до лікарні.

Медики провели унікальну операцію і дістали кулю, навіть не зупиняючи серце пацієнта. Тепер у 21-річного військового залишиться рубець на серці, та коли все заживе, орган працюватиме, як новий. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Коли Росія почала широкомасштабне вторгнення в Україну, Володимиру було лише 20 років, але він пішов на війну добровольцем. Одного разу він з двома побратима заїхали в село на Київщині, де, як виявилося, були окупанти. Хлопці потрапили у полон.

Через 9 годин загарбники зробили вигляд, що відпускають їх. Сказали українським бійцям сісти в автомобіль, на якому вони приїхали, і наказали рушити. Після цього росіяни відкрили вогонь автоматними чергами.

"Один загинув, один врятувався, і я врятувався теж. В машині залишився мій брат, 26 років йому було", – каже Володимир.

Він встиг відповзти від авто. А вже через мить побачив, як машину разом з тілом двоюрідного брата розстріляли з гранатомета.

Хлопець не одразу зрозумів, що поранений. Поранення помітив, коли вже добіг до лісу і в нього з рота почала іти кров. Потім він ще дві доби ішов пішки у напрямку Житомирщини. Коли дістався села Нова Гута в Житомирській області, місцеві жителі евакуювали його звідти до Малинської лікарні. Далі військовий потрапив до Житомирської обласної, а потім – до лікарні "Феофанія".

"Куля увійшла зі сторони спини зліва від хребта, зламала 12-те ребро, викликала забій селезінки між діафрагмою і серцем, зайшла прямо в серце", – констатують лікарі.

При цьому від порожнини серця кулю відділяло всього півтора міліметра. Вона могла в будь-який момент "провалитися" в серце, викликати крововилив і зупинку органа.

У "Феофанії" Володимиру зробили складну операцію – медики дістали кулю, навіть не зупиняючи серце пацієнта. Тепер, коли заживуть рани, серце військового працюватиме, як нове.

Нагадаємо, раніше волонтер розповів, як вижив після розстрілу ра**истів. Андрія Вербицького розстріляли російські окупанти у Мотижині Київської області. Затриманих помістили в люк і по черзі виводили катувати і бити, випитуючи позиції українських військових.

Раніше повідомлялося, що у Путіна вирішили продовжувати загарбницьку війну проти України. Вони обирали між цим рішенням і тим, чи погоджуватися на переговори.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти