Росіяни можуть атакувати з півночі восени 2023 року – військовий експерт

17 лютого 2023, 04:15
642
До осені загарбники можуть зібрати достатньо сил для наступу на північному напрямку, проте питання у підготовці таких військових.

Российские военные, Евгений Дикий
Росіяни можуть атакувати з півночі восени 2023 року, вважає військовий експерт/ Міноборони РФ, УНІАН

Російські окупанти можуть здійснити нову спробу наступати на Україну з півночі не раніше, ніж восени 2023 року. Зараз у них немає достатньо сил і засобів для цього.

До того часу країна-агресорка може теоретично зібрати необхідну кількість особового складу і техніки. Таку думку висловив політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону "Айдар", директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий в інтерв’ю Главреду.

"Не раніше осені. У теорії до осені росіяни можуть зібрати там достатню кількість сил та засобів. Але це – у теорії. Бо звідки їм взяти людей я бачу, але звідки брати командний склад для цих людей, від сержантів і вище, вже не бачу, бо вони і так усі задіяні", – зазначає Дикий.

Хто такий Євген Дикий

Євген Олександрович Дикий – український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

Він наголосив, що окупантам може не вистачити військової техніки для такого наступу. Білоруси з також не зможуть допомогти російським загарбникам з технікою.

"Де їм узяти достатню кількість техніки для наступу ще й звідти, принаймні поки що, теж не бачу, при тому, що половина танкового парку РФ уже спалена. Білоруси віддали їм усе до останньої машинки, але там і так було небагато, на одну дивізію максимум. Тому є питання, чому росіяни зараз цього не збирають – чи то чогось вичікують, чи тому, що поки об’єктивно нездатні", – каже військовий експерт.

Війна в Україні

Раніше у Повітряних силах Збройних сил України зазначали, що у Кремля є список цілей для атак в Україні, під загрозою низка об’єктів. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що цей перелік об’єктів в РФ визначили ще на початку повномасштабної агресії проти України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що російські окупаційні війська готують масовану ракетну атаку до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого. Він закликав українців не панікувати і "спокійно ставитися" до планів російських загарбників до річниці вторгнення.

Очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначає, що Україна може вигнати російських окупантів зі своєї землі у 2023 році, проте зробити це буде надзвичайно важко. Якщо українські військові доб’ються такого результату, це означатиме крах російської армії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти