Єрмак розповів, що змусить Путіна взяти паузу і не бомбити Україну

4 березня 2022, 23:54
Як зазначив Єрмак, Росія не зупиниться на Україні.
Єрмак
Андрій Єрмак / УНІАН

Введення безпольотної зони над Україною через вторгнення Росії може стати серйозною ескалацією і привести до прямого конфлікту за участю НАТО.

Глава Офісу президента Андрія Єрмака в статті для NYT розповів, що це може змусити президента РФ Володимира Путіна взяти паузу.

"Ми закликаємо Захід ввести безпольотну зону над Україною. Ми розуміємо, що це буде серйозною ескалацією війни і може призвести до прямого конфлікту між НАТО і Росією. Безпольотна зона, принаймні, змусила б Путіна взяти паузу", - зазначив він.

відео дня

Як зазначив Єрмак, Росія не зупиниться на Україні, тому НАТО потенційно все одно може бути втягнуто в конфлікт з РФ. У той же час, як додав глава ОП, українська армія зараз стримує російських окупантів, але ЗСУ потрібна зброя проти танків і авіації.

"Росіяни недооцінили нашу рішучість, і ми поки стримуємо їх. Але поки ми розмовляємо, колона російських військ і техніки довжиною 40 миль наближається до Києва. Нам зараз потрібна протитанкова і зенітна Зброя та інші боєприпаси, які доставляють нашим хоробрим воїнам", - Єрмак.

читайте такожЗакрите небо: літаків НАТО не повинно бути в повітряному просторі України-Столтенберг

Зазначимо, що раніше спікер Білого дому Джен Псакі заявляла, що США не зможуть закрити українське небо, тому що це може створити потенціал для війни з Росією.

У той же час, колишній спецпредставник США По Україні, експосол США при НАТО Курт Волкер допустив, що безпольотна зона над Україною можлива - на його думку, це можна зробити спочатку над Києвом і Західною Україною щоб запобігти атакам проти цивільного населення і критичної інфраструктури, такої як АЕС.

Раніше Главред повідомляв, що НАТО не забезпечуватиме безпольотну зону в небі над Україною.

"У нас немає намірів заходити в Україну - ні на землі, ні в повітряному просторі", - заявляв генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти