Роботине опинилося в "сірій зоні": військові ЗСУ розповіли про нестачу зброї

6 червня 2024, 12:28
308
Українські військові тримають оборону лише в окопах, адже будинків там уже не залишилось.
Роботине опинилося в 'сірій зоні': військові ЗСУ розповіли про нестачу зброї
Що відбувається на Запорізькому напрямку / колаж: Главред, фото: 56-та окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, скріншот: deepstate

Заступник командира 65-ї окремої механізованої бригади Тарас Михальчук з позивним "Іспанець" повідомив, що селище Роботине на Запоріжжі стало "сірою зоною".

В інтерв'ю для "Української правди" він зазначив, що Роботиного, як "населеного пункту такого немає, він щез: це просто пряма ділянка - на ній можна поле орати".

Українські війська тримають оборону в окопах, адже будинків там уже немає.

відео дня

"А колись тут школа була, до ста хат, церкви не було, вона в Новопокровці - 10 км на північний схід від Роботиного, де зараз ворог. Таке маленьке село. Роботине не захоплене, воно в "сірій зоні", там і наші сили є, і їхні", - повідомив Михальчук.

За його словами, Роботине стало "сірою зоною" приблизно 13-17 травня. Боєць пояснив, що до цього призвів снарядний голод.

Що відомо про "Українську правду"?

Українська правда - українське суспільно-політичне інтернет-ЗМІ, яке заснував Георгій Гонгадзе у квітні 2000 року. У травні 2021 року новим власником видання став генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала. У березні 2022 року ІМІ рекомендував інтернет-ЗМІ "Українська правда", як достовірне медіа, якому можна довіряти, передає Вікіпедія.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються вклинитися в оборону ЗСУ на Покровському напрямку. У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Покровському напрямку впродовж доби росіяни продовжили спроби вклинитися в нашу оборону. Найбільшу активність 5 червня ворог проявляв біля села Сокіл.

У ЗСУ повідомили, що армія РФ виходить з Харківщини. Українська армія "перемолола" значну частину ворожого угруповання під Вовчанськом. Через це командування противника йде на згубний крок. Окупанти самі визнають, що ситуація для них вкрай тяжка.

РФ випалює Часів Яр тисячами обстрілів. Росіяни намагаються захопити Кліщіївку та Андріївку, щоб відкинути українських військових до каналу Сіверський Донець-Донбас, розповів Назар Волошин. За його словами, окупанти зосереджують значні сили та ресурси для захоплення міста.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти