В Харкові - пожежа, багато поранених: РФ вдарила КАБами по багатоповерхівці

2 жовтня 2024, 23:21оновлено 3 жовтня, 00:36
252
Ворожі удари прийшлися по Шевченківському та Київському районах, розповів міський голова Ігор Терехов.
В Харкові - пожежа, багато поранених: РФ вдарила КАБами по багатоповерхівці
Ворог атакував Харків КАБами / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Ввечері 2 жовтня російські окупанти атакували керованими авіабомбами Харків. Ворог поцілив по житловій багатоповерхівці. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов та очількник ОВА Олег Синєгубов.

"У місті пролунали вибухи! Харків під атакою ворожих КАБів. Будьте обережні! Можливі повторні пуски", - написав Терехов.

За його словами, росіяни вдарили по Шевченківському та Київському районах міста. Один з КАБів поцілив у будинок.

відео дня

"Один із КАБів влучив у житловий будинок в Харкові, є руйнування. Дані оновлюються. Екстрені служби працюють на місці. Ще один КАБ - вдарив по лісосмузі", - зазначив Синєгубов.

Мер Харкова уточнив, що за попередніми даними, постраждали сім людей. На місці прильоту по багатоповерхівці пожежа – горить сам будинок та авто біля нього.

"Ворог влучив у пʼятиповерховий будинок між третім та четвертим поверхами. Горять щонайменше 10 автомобілів. Рятувальники евакуйовують мешканців. Ліквідація пожежі та пошуки людей тривають", - повідомив глава Харківської ОВА.

За словами Синєгубова, серед вісьмох постраждалих є дівчинка трьох років. Усі - в середньому та легкому станах.

В Харкові - пожежа, багато поранених: РФ вдарила КАБами по багатоповерхівці
Що відомо про КАБи / Інфографіка: Главред

Оновлено 23:55: Кількість постраждалих збільшилася до девʼяти осіб, розповів глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Оновлено 0:00: У Харкові проводять евакуацію мешканців будинку, в який поцілив ворожий КАБ, та мешканців прилеглих будинків, чиї квартири постраждали від вибуху. Мер міста запевнив, що усім бажаючим буде надано місця у гуртожитках міста.

"Сотні вибитих шибок, відключили від електрики пʼять будинків. Біля місця прильоту буде організовано точку, де місцеві мешканці зможуть випити гарячого чаю та перекусити. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери", - повідомив Ігор Терехов.

Оновлено 0:06: За словами глави ОВА Олега Синєгубова, під завалами зруйнованого окупантами будинку можуть перебувати люди.

Оновлено 0:09: Кількість постраждалих зросла до десяти.

Хто такий Олег Синєгубов?

Олег Синєгубов - голова Харківської обласної державної адміністрації. Від початку повномасштабного військового вторгнення агресора Росії в Україну обіймає посаду начальника Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше, у період з 11 листопада 2019 року по 24 грудня 2021 року, керував Полтавською обласною державною адміністрацією.

Реакція президента України

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл житлового будинку в Харкові. Він зазначив, що на місці влучання триває рятувальна операція.

"Усім буде надано необхідну допомогу. І щоб такі російські удари припинились, Україна має отримати необхідну і, головне, достатню допомогу від світу, від партнерів. Кожен лідер точно знає, що треба робити. Важливо бути рішучими", - наголосив Зеленський.

Дивіться відео настілків удару РФ по будинку у Харкові:

В Харкові - пожежа, багато поранених: РФ вдарила КАБами по багатоповерхівці
Удар по Харкову / Фото: скріншот

Удари РФ по Україні - останні новини

Нагадаємо, вдень 2 жовтня російські окупанти завдали удару безпілотниками по Ізмаїльському району Одещини, націлившись на прикордонну та припортову інфраструктуру. Внаслідок атаки поранення отримали двоє чоловіків, серед яких є громадянин Туреччини.

У ніч на 30 вересня росіяни обстріляли Дніпро керованими авіабомбами. В результаті ужару було знищено декілька житлових будинків та інфраструктуру, повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Крім того, 29 вересня РФ дронами атакувала навчальний заклад у Харкові, повідомили в Харківській ОВА. Місцеві жителі чули кілька вибухів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти