РФ перекидає резерви на штурм: ворог націлився на велике місто на сході

10 лютого 2024, 17:56оновлено 10 лютого, 19:06
Ворожі втрати на Куп'янському напрямку "в рази перевищують наші втрати", повідомив Ілля Євлаш.
ЗСУ, російські окупанти
ЗСУ відбивають атаки російських окупантів / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Міноборони РФ

На Куп'янському напрямку ворог задіює свої резерви, щоб заповнити значні втрати, повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш.

"Ворог продовжує перекидати свої резерви на заміну раніше втраченим на цьому напрямку і намагається атакувати біля населеного пункту Синьківка з метою подальшого проходження в напрямку Куп'янська та його блокування", - сказав Євлаш в ефірі національного телемарафону.

Він додав, що противнику доводиться заповнювати втрати замість посилення угруповання через досить великі ворожі втрати на тому напрямку, які "в рази перевищують наші втрати".

відео дня

За словами Євлаша, перевагу над ворогом дають фортифікаційні споруди та прояви тактичної майстерності українських командирів.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося про наступ військ РФ під Куп'янськом. Росія постійно намагатиметься взяти реванш у Харківській області, оскільки "друга армія світу" жахливо програла бій за Харків, зазначив Іван Тимочко.

Росіяни захопили село на Харківщині та досягли успіху в районі Куп'янська, вважають аналітики Інституту вивчення війни. Згідно з оцінками американців, окупанти взяли населений пункт Крохмальне. Також вони припустили, що загарбники можуть просунутися на лінії Сватове-Куп'янськ-Кременна.

У ЗСУ підтвердили відступ із села Крохмальне. Представник військ Володимир Фітьо сказав, що окупанти зруйнували позиції в населеному пункті, тому було ухвалено рішення відвести війська.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти