РФ хоче завершити війну до 2026 року: Буданов розкрив, що стоїть за цим дедлайном

15 вересня 2024, 00:10
953
Серйозні економічні та соціально-політичні проблеми в Росії можуть загостритися з середини 2025 року, заявив керівник ГУР Кирило Буданов.
РФ хоче завершити війну до 2026 року: Буданов розкрив, що стоїть за цим дедлайном
Росія або перемагає, або зникає з геополітичної карти – Буданов / Колаж: Главред, фото: 3 окрема танкова Залізна бригада, УНІАН

Російське керівництво має намір завершити війну в Україні до кінця 2025 - початку 2026 року. Для Росії це критичний термін, аби досягти перемоги, оскільки з середини 2025 року країна зіткнеться з серйозними економічними проблемами та потребою в мобілізації. Про це заявив керівник ГУР Кирило Буданов, посилаючись на російські дані.

"2025 рік для них, рубіж 25-го – початок 26-го – він для них ключовий. Вони й хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, – це горизонт від 30 років, – випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть", - сказав Буданов на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві 13−14 вересня, організованій Фондом Віктора Пінчука, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, Росія вже відчуває економічний спад, але пік проблем очікується влітку 2025 року. Наразі РФ намагається адаптуватися до вже відчутного економічного спаду.

відео дня

"Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. З цим, до речі, пов’язано багато процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти у цей період так, як би їм хотілося", - зазначив Буданов.

Крім того, питання недобору до російської армії стає все гострішим. Глава ГУР стверджує, що втома від війни в Росії існує, оскільки війна вже зачепила велику кількість населення.

"У цей період (влітку 2025 року) вони зіткнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трішки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути врешті-решт критичним", - додав він.

Як населення РФ сприймає війну в Україні

Буданов також підкреслив, що багато росіян справді радіють захопленню понад 30% України та високим зарплатам у російській армії. Водночас кількість добровольців скорочується, що призводить до підвищення одноразових виплат при підписанні контракту.

На соціально-психологічний стан російського населення вплинули й зусилля України з перенесення бойових дій на територію Росії. ОпераціяЗСУ в Курській області змінила світогляд росіян.

"Це змінило світогляд (росіян). До цього все російське населення жило в парадигмі, що, як би там не було, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі… І ось, з першими вибухами, скажімо так, у Москві та по території Російської Федерації і так далі, цей міф був зруйнований", - наголосив Буданов.

Голова української військової розвідки заявив, що у разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаться лише дві наддержави - США та Китай, а Росія втратить своє місце серед них. Тому керівництво РФ робитиме все можливе, щоб перемогти.

"Вони це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з усіх світових процесів. Все, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує", - розповів Буданов, посилаючись на російські документи.

Що Буданов раніше говорив про терміни завершення війни

У квітні 2023 року очільник ГУР України Кирило Буданов говорив, що ЗСУ готуються до потужного контрнаступу і масштабного звільнення земель. Цей контрнаступ може наблизити перемогу України у війні. На запитання про те, коли закінчиться війна, Буданов сказав: "У дуже-дуже близькому майбутньому".

Також Буданов говорив, що єдиний можливий варіант завершення війни - це повернення до адмінкордонів 1991 року.

У жовтні Буданов змінив свій прогноз і сказав, що війна в Україні не закінчиться у 2023 році. За його словами, Україна "вибилася з графіка".

Також глава ГУР прогнозував, що українські військові підуть у новий контрнаступ уже навесні 2024 року.

"Ми робимо хід, ворог робить хід. Тепер черга ворога. Він (наступ, - Главред) закінчиться, тоді почнеться наш", - сказав Буданов.

У лютому 2024 року глава ГУР України Кирило Буданов заявляв, що не бачить потенціалу для масштабного наступу російських окупантів або зміни лінії фронту в короткостроковій перспективі.

В інтерв'ю CNN він заявив, що "найближчі півроку на фронті будуть цікавими, оскільки оскільки в цей період закінчиться наступ Росії на лінії фронту", а Україна відновлюватиме справедливість.

"План перемоги" України - що відомо

Нагадаємо, у вересні президент України Володимир Зеленський планує представити Сполученим Штатам свій план перемоги у війні з Росією. Політолог і викладач КНУ імені Тараса Шевченка Петро Олещук вважає, що мета цього документу - домогтися скасування обмежень на використання американської зброї для ударів по території Росії.

Зеленський також повідомив, що план перемоги України обговорювався під час зустрічі з делегацією Конгресу США. Він підкреслив, що всі деталі плану будуть передані президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Дональду Трампу і Камалі Гарріс.

Як повідомляв Главред, операція ЗСУ в Курській області є частиною масштабного "плану перемоги" України, який складається з п'яти ключових пунктів.

Крім цього, Зеленський зазначив, що йому невідомо про наявність будь-якого мирного плану закінчення війни в Україні з боку канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Що передбачає "план перемоги" Зеленського читайте у матеріалі Главреду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти