РФ готує нові масовані удари: українцям назвали терміни та цілі обстрілів

4 вересня 2023, 12:26оновлено 4 вересня 2023, 13:11
Володимир Омельченко прокоментував питання про те, чи необхідно жителям великих міст, зокрема – Києва, готується до можливої евакуації.
Відключення світла, електроенергія, Володимир Омельченко
Володимир Омельченко не виключив нові удари по інфраструктурі України / Колаж УНІАН

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко розповів про те, чи чекати на обстріли критичної інфраструктури України окупантами РФ в осінньо-зимовий період.

"Від росіян можна очікувати чого завгодно. Намагатися атакувати можуть, але чи здатні - це питання", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Експерт вказав на те, що якщо РФ вирішить атакувати газову інфраструктуру України, то це буде зробити складніше, ніж атакувати електроенергетичні об'єкти.

відео дня

"Ситуація на фронті не дозволяє їм обстрілювати все підряд, тому росіяни будуть концентруватися саме на системі передач електричної енергії та генерації. Наприклад, на трансформаторах, підстанціях", - не виключив він.

Співрозмовник також прокоментував питання про те, чи необхідно жителям великих міст, зокрема – Києва, готується до можливої евакуації в зимовий період у зв'язку з ймовірними блекаутами.

"Про це завжди потрібно думати, тому що ризики нікуди не зникають. Тому, наприклад, пенсіонери, які не задіяні на постійній роботі і мають можливість для переїзду в приватне приміщення з більш надійним енергозабезпеченням, то є сенс його підготувати вже зараз. Тобто щоб потім була можливість перебувати там тиждень-два або місяць, скільки буде потрібно. Ця опція ніколи не буде зайвою", - додав Омельченко.

Хто такий Володимир Омельченко

Володимир Омельченко - директор енергетичних програм Центру Разумкова.

Автор понад 50 наукових і публіцистичних праць. Брав участь у розробці та здійсненні міжнародних енергетичних проектів та наукових дослідженнях міжнародної енергетичної політики.

У 1992–1996 р. працював на різних посадах в галузі машинобудування;

1997–1998 — головний фахівець відділу нафтової, газової та нафтопереробної промисловості міністерства економіки України;

1998–2003 — НАК "Нафтогаз України", очолював напрям транспорту нафти;

2004–2007 — головний консультант Національного інституту проблем міжнародної безпеки РНБО України;

з лютого 2007 р. — експерт Центру Разумкова, з 2013 року — директор енергетичних програм.

Раніше експерт назвав ймовірні терміни масових відключень. Володимир Омельченко пояснив, коли очікується дефіцит електроенергії в Україні.

Нагадаємо, раніше експерт спрогнозував наслідки ударів РФ взимку. Сьогодні складно визначити потенціал російських ракетних ударів, протиповітряної оборони і того, як довго триватиме війна.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти