РФ готує анексію п'ятої частини території України - Bloomberg

21 липня 2022, 14:59
Фейкове голосування має пройти в тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.
армія, Росія
РФ готується анексувати українські території / Facebook/mod.mil.rus

Російські окупанти готуються до проведення псевдореферендумов для анексії захоплених територій України.

Термін проведення т.зв. "референдумів" – середина вересня 2022 року. Про це з посиланням на власні джерела пише Bloomberg.

У матеріалі наголошується, що фейкове голосування має пройти в тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Підкреслюється, що займається цим питанням в РФ – заступник глави адміністрації президента Сергій Кирієнко.

Журналісти з посиланням на джерела пишуть, що анексувати росіяни хочуть і ті території, які можуть зайняти до вересня.

"Якщо Росії вдасться анексія всіх непідконтрольних Києву територій, Україна позбудеться приблизно п'ятої частини своєї території, зокрема, наземного сполучення з Кримом і ключових для українського експорту транспортних маршрутів в Чорному морі", — додали автори матеріалу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Москва збирається провести на захоплених районах Луганської області, "референдум" про" входження " регіону в РФ в межах його адміністративних кордонів. Однак ворогу за 5 місяців так і не вдалося повністю окупувати область, 2 населених пункти як і раніше під контролем України.

Побоюючись контрнаступу ЗСУ, росіяни спробують здійснити анексію, щоб потім звинуватити Київ у нібито "нападі" і оголосити загальну мобілізацію в Росії. Про це заявив керівник Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти