Реформу Укртрансбезпеки запустили для захисту доріг "Великого будівництва" - експерт

16 вересня 2021, 15:51
Одним з напрямків роботи стане майже повне перезавантаження команди держвідомства.
Реформу Укртрансбезпеки запустили для захисту доріг

Нові дороги, створені за останні два роки в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", потребують захисту від перевантаженого транспорту. Цим завданням повинна буде зайнятися Державна служба безпеки на транспорті, відома також як Укртрансбезпека, розповів у Facebook голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

"Наскільки мені відомо, Мінінфраструктури ініціює кардинальні зміни в роботі Укртрансбезпеки. Це дуже правильно і, взагалі-то, давно пора. З приходом нового міністра інфраструктури Олександра Кубракова контроль за реорганізацією ДСБТ покладено на його нового заступника - Мустафу Найєма", - повідомив політолог.

Одним з напрямків роботи стане майже повне перезавантаження команди держустанови. Так, вже звільнений колишній глава Укртрансбезпеки Єгор Прокопчук і його заступник.

відео дня

"За рік роботи Прокопчук тільки сильніше налаштував проти ДСБТ і себе українських перевізників. Кадрові зміни охоплять всю структуру служби", - пояснив Биков.

Іншою ключовою зміною стане впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю. З 2020 року всій Україні вже встановлено 52 майданчики "Зважування-в-русі" (WIM-комплекси), до кінця року мережу обіцяють розширити до 102.

Парламент вже прийняв закон щодо автоматичних штрафів за порушення габаритно-вагових норм. Тепер дані з майданчиків, встановлених на відремонтованих дорогах, стануть підставою для штрафів. Норми вступлять в силу вже з 1 жовтня. Максимальний штраф за порушення - 51 тис. грн.

Крім того, влітку був запущений сервіс "Шлях".

""Шляхом" вже скористалися понад 5 тис. перевізників. Зараз в системі працює модуль замовлення та обліку дозволів. Також скасована плата за бронювання дозволів і стала доступною інформація про наявні дозволи у всіх учасників ринку", - зазначив експерт.

Крім цього, видача дозволів на міжнародні перевезення, яка раніше здійснювалася в ручному режимі, повинна повністю перейти в систему "Шлях".

""Велике будівництво" Зеленського запустило цілу низку змін на дорогах - тому що ця президентська програма не тільки про асфальт. Дороги - як прозора вітрина нашої країни. Через неї дуже добре видно, чи є в цьому будинку порядок і чи дотримуються люди в ньому законыв", - констатував Биков.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив про плани програми "Велике будівництво" щодо розбудови дорожньої мережі. За його словами, у 2021 році планується відремонтувати та реконструювати 4500 кілометрів державних доріг та 2000 кілометрів місцевих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти