Розповідав всьому світу правду про війну: під Бахмутом загинув журналіст AFP Арман Солдін

9 травня 2023, 23:23
313
Журналіст загинув внаслідок обстрілу українських земель окупантами з РСЗВ "Град".
Арман Солдін загинув
Поблизу Бахмута загинув французький журналіст Арман Солдін / Колаж: Главред, фото: instagram/soldinarman

Російські окупанти вбили французького відеожурналіста видання AFP Армана Солдіна. Він висвітлював правдиві події в Україні і неодноразово бував на фронті. Про це розповіли в редакції видання.

Солдін загинув 9 травня поблизу населеного пункту Часів Яр у Бахмутському районі внаслідок обстрілу з російської реактивної системи залпового вогню "Град". Це підтвердили колеги журналіста, які були свідками трагедії.

Арману було 32 роки. Російський снаряд вдарив недалеко від місця, де лежав журналіст.

відео дня

"Ми спустошені, дізнавшись про смерть сьогодні на сході України відеожурналіста AFP Армана Солдіна. Всі наші думки звернені до його сім'ї і близьким ... Його смерть - жахливе нагадування про ризики і небезпеки, з якими щодня стикаються журналісти, які висвітлюють конфлікт в Україні", - йдеться в повідомленні.

Арман Солдін
Поблизу Бахмута загинув французький журналіст Арман Солдін / скріншот

Відомо, що Солдін народився в Сараєво (столиця Боснії та Герцеговини). Він був громадянином Франції.

Вперше він опинився серед співробітників AFP ще в 2015 році. Арман став стажером у римському бюро, а згодом був прийнятий на роботу в Лондон.

Солдін був у складі першої групи журналістів цього видання, яку відправили в Україну для висвітлювання подій після повномасштабного вторгнення РФ. Він перебував у країні вересня 2022 року.

"Він був справжнім репортером, завжди готовим працювати навіть у найскладніших місцях. Він був повністю відданий своїй справі", - кажуть колеги Солдіна.

Це була остання публікація Солдін на своїй сторінці в Instagram.

Арман Солдін
Поблизу Бахмута загинув французький журналіст Арман Солдін / скріншот

Як повідомляв Главред, в боях за свободу України загинув боєць інтернаціонального легіону ЗСУ Крістофер Кемпбелл, який був нареченим дочки українського кінорежисера Олеся Саніна. Йому було 27 років.

В боях за Бахмут загинув український режисер і керівник дитячого театру "Казка". Про його смерть повідомив його близький друг Юрій Нехода.

У боях за Бахмут загинув 21-річний Данило Денисевич. У мирному житті захисник України був творчою особистістю, навчався на режисера і мріяв знімати кіно.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти