Путіну приготуватися: Подоляк назвав три ключові фактори для розпаду Росії

27 липня 2023, 04:27
Захід повинен змиритися з розпадом Росії.
Путіну приготуватися: Подоляк назвав три ключові фактори для розпаду Росії
Російські еліти "обнулили" Путіна / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот

Режиму Путіна в Росії залишилося недовго, вважає радник голови ОП Михайло Подоляк. В ефірі телеканалу Freedom він назвав три ключові фактори, які допоможуть прискорити розпад Росії.

На думку Подоляка, Путін намагається зараз побудувати "другу армію", щоб захиститися від нового заколоту.

"Але є один нюанс - це ж Росія, Путін же обнулений, його немає як суб'єкта. І для еліт - особливо кримінальних еліт - це все напівкримінальний світ, напівпонятійна шкала - хто є хто. В рамках цих оціночних суджень Путін обнулений, він - слабка боягузлива людина, яка у разі кризи тікає і взагалі не ухвалює рішень. У напівкримінальному політичному процесі в Росії, з точки зору вождя, його немає, це неможливо", - упевнений Подоляк.

Він зазначив, що в Росії зараз тільки формуються "ядерні" групи, які почнуть атакувати владу, коли вона буде слабшою.

"Що таке слабка влада? Сьогодні зависла ситуація на фронті... Всі чекають, коли вона буде розв'язана", - сказав радник глави ОП.

Для прискорення розпаду Росії потрібні три чіткі чинники, додав Подоляк.

"По-перше, зовнішній світ повинен перестати підтримувати опосередковано Російську Федерацію. Тобто, перестати говорити: у Росії є ресурси, Росія - небезпечна країна... Ось вони не повинні давати Росії надію, що вона може встояти у цій війні", - підкреслив Подоляк.

Друга складова, за його словами, полягає в чіткому виконанні домовленостей щодо постачання українській армії необхідного озброєння.

"Якщо РФ накопичила великі резерви - значить, потрібні ATACMS. Якщо говоримо, що там мінні поля з глибиною до 16 км, - потрібні спецзасоби, включаючи ракети, які дозволять розміновувати це", - пояснив представник ОП.

По-третє, Захід повинен спокійно реагувати на ті бурхливі процеси, які проходять в РФ.

"Якщо внутрішньо атакують РФ, вибухають підприємства, атакують БПЛА, не потрібно говорити: головне, щоб на території РФ нічого не відбувалося. Так, не головне! Це природний процес. Ескалація всередині РФ буде загострюватися", - зауважив він.

Заколот Пригожина - головне

У ніч на 24 липня "вагнерівці" рушили колоною в бік Москви за наказом Пригожина, щоб "знести" з посад міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Однак незабаром бунт перейшов у бойові зіткнення з регулярними російськими військами, в результаті ВКС РФ зазнали відчутних втрат у силі і техніці.

Путін назвав вчинок Пригожина "зрадою" і залучив до переговорів з "Вагнеро " білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Під вечір бунт стих, а Пригожин відправив найманців у польові табори.

ПВК "Вагнер" на межі розформування перекинули до Білорусі. 19 липня Пригожин з'явився в таборі своїх головорізів і заявив, що нинішні дії російських окупантів на фронті - це ганьба, до якої "вагнерівці" наразі не хочуть бути причетними.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти