Путін скаженіє після ураження "гордості" авіації РФ: в ГУР розповіли про удар по Су-57

10 червня 2024, 15:44
696
Російські Су-57 не залітали безпосередньо у повітряний простір України, оскільки окупанти боялися втратити свій новітній літак, розказав Андрій Юсов.
Путін скаженіє після ураження 'гордості' авіації РФ: в ГУР розповіли про удар по Су-57
Росіяни намагалися ретельно ховати Су-57, але не вберегли / Колаж: Главред, фото: ГУР, Міноборони РФ

Російський диктатор Володимир Путін скаженіє через ураження новітнього російського літака Су-57. Сам факт ураження підтверджений, хоча операцію поки не можна підтвердити або спростувати. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Ми можемо констатувати сам факт ураження. Стосовно самої операції - ані підтвердити, ані спростувати. Але, так, чудові новини. Путін справді скаженіє. І реакція у Кремлі справді дуже гаряча і відчутна, тому що Су-57 вони намагалися ретельно ховати і оберігати", - сказав він.

Юсов також підкреслив, що Су-57 не залітали безпосередньо у повітряний простір України, оскільки росіяни боялися, що їх зіб'ють. РФ завищувала характеристики цього літака з метою продажу та присутності на міжнародному ринку.

відео дня

"Власне, не вберегли. Тим не менше, вони справді використовувались для завдання ракетних ударів по українських цивільних об'єктах, по мирній інфраструктурі, тому цілком заслужено така кара відбулася", - зазначив представник ГУР.

Крім цього, Юсов наголосив, що є інформація про ймовірне ураження двох Су-57, а також про загиблих і поранених окупантів, які були на момент удару на летовищі.

"Є вже публічна інформація з ворожого інформаційного поля. Ворог сам підтверджує ураження однієї одиниці. Є оприлюднені супутникові знімки, які чітко показують ураження одного повітряного судна. Відповідно, коли буде об'єктивне підтвердження, ми будемо говорити два. Наразі є інформація про ураження двох Су-57. Стосовно об'єктивного підтвердження треба ще почекати", - сказав Юсов.

Він зазначив, що хоча мова йде, ймовірно, про ураження, технічний аналіз пошкоджень та відновлення займуть час. Юсов наголосив, що будь-яке ураження такої техніки, як Су-57, є серйозним ударом по ворожих спроможностях.

Путін скаженіє після ураження 'гордості' авіації РФ: в ГУР розповіли про удар по Су-57
Що відомо про російський Су-57 / Інфографіка: Главред

Хто такий Андрій Юсов

Андрій Юсов – український громадський активіст та політичний діяч, аналітик, директор Школи відповідальної політики, організатор низки виборчих кампаній, пише Вікіпедія.

Вибухи в Ахтубинську 9 червня - ураження російського Су-57

Нагадаємо, 9 червня ЗСУ вперше з початку вторгнення РФ уразили новітній винищувач Су-57 під час атаки на аеродром "Ахтубинськ". Удар був частиною полювання ЗСУ на російську військову авіацію далеко за межами фронту. Су-57 зачепило ударом БПЛА, а ступінь пошкодження поки що не встановлено.

Згодом речник ГУР Андрій Юсов підтвердив удар по військово-повітряній базі РФ в Астраханській області. Він зазначив, що у РФ може бути два уражених винищувачі Су-57.

Як повідомляв Главред, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що літаки Су-57 використовувалися дуже обмежено, переважно на великій відстані від лінії фронту. Винищувачі не часто використовувались біля кордону через їх велику вартість.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти