"Йдуть перемовини": Зеленський закликав громадян України не їздити до Білорусі

13 серпня 2020, 12:39
Україна вимагає звільнити своїх громадян, які були затримані у Білорусі.
Зеленський
Зеленський закликав владу Білорусі вирішити ситуацію в країні за допомогою діалогу / president.gov.ua

Офіційному Києву відомо про трьох громадян України, які були затримані під час подій у Білорусі. Українська влада проводить перемовини і вимагає їх звільнення. Допоки, доки на території Білорусі не стабілізувалася ситуація, українцям варто утриматися від поїздок до країни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого брифінгу у четвер, 13 серпня.

За словами глави держави, Київ веде перемовини з Мінськом про звільнення затриманих українських громадян.

відео дня

"Там троє наших, на сьогоднішню статистику, іншої у мене немає, українських громадян затриманих. Зараз йдуть перемовини. Ми наполягаємо, щоб нам повернули наших громадян в Україну", - сказав гарант.

Коментуючи ситуацію у Білорусі, президент закликав до деескалації конфлікту на вулицях країни і висловив надію, що влада знайде діалог з громадянським суспільством. Також політик не радить їхати у Білорусь. читайте такожУ Мінську пов'язали двох волонтерів з України, вони не виходять на зв'язок

"Зараз ми бачимо те, що там складна, нестабільна, серйозна ситуація. Я б зараз радив українцям утриматися від поїздок до Білорусі, поки не стабілізується ситуація", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, у середу, 12 серпня, у Білорусі затримали двох українських волонтерів - Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. За інформацією правозахисниці з Білорусі Тетяни Равьякі, проти них відкрили кримінальну справу про масові заворушення.

Тим часом у МВС Білорусі заявили, що правоохоронці не будуть застосовувати жорсткі заходи по відношенню до журналістів, які акредитовані Міністерством закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти