Пробірки з кров'ю та шприци: під Києвом виявили звалище небезпечних медичних відходів

30 листопада 2021, 15:55
У квітні цього року підприємству анулювали ліцензії для утилізації небезпечних відходів.
медотходы
Медотходы / Нацполиция

У Києві правоохоронці викрили підприємство з переробки сміття, яке замість спалювання медичних відходів з лікарень, скидало його просто неба на земельні ділянки в Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Як повідомляють у пресслужбі поліції Київщини, підприємство протягом 2020-2021 років отримало для утилізації від медзакладів понад 6 тисяч тонн медичних відходів.

Йдеться про пробірки з кров'ю та іншими біологічними рідинами, медичні рукавички, люмінесцентні лампи, шприци, голки, бинти, які використовувалися, зокрема, і в інфекційних лікарнях і відділеннях, де лікують хворих на COVID-19.

Правоохоронці встановили, що замість спалювання небезпечних відходів директор підприємства разом з 4 спільниками вивозили і скидали їх просто неба в місцях, не пристосованих для утилізації сміття.

Пробірки з кров'ю та шприци: під Києвом виявили звалище небезпечних медичних відходів

У квітні цього року підприємству анулювали ліцензії для утилізації небезпечних відходів, але, незважаючи на це, фірма продовжила укладати договори з медустановами, в результаті чого отримала понад півмільйона гривень.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру:

  • за ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією),
  • ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь),
  • ч. 4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Пробірки з кров'ю та шприци: під Києвом виявили звалище небезпечних медичних відходів

За вчинене їм загрожує ув'язнення до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років і з конфіскацією майна.

Раніше на Миколаєві і на Київщині виявили звалища медичних відходів. За словами поліцейських, одне з підприємств звозило масово вантажі на старі склади, в яких не було ніяких умов для зберігання епідемічно небезпечних медичних відходів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти