Привозять на ношах з низькою сатурацією: лікар розповіла, до чого призводить ігнорування симптомів COVID-19

17 листопада 2021, 06:43оновлено 17 листопада 2021, 09:27
Чим пізніше пацієнт звертається за медичною допомогою, тим вище ризик летального результату. Особливо це стосується літніх людей.
коронавірус
Лікар назвала назвала головну помилку при лікуванні коронавірусу / Фото Reuters

Ігнорування коронавірусної хвороби при перших симптомах COVID-19 призводить до небезпечних наслідків. Чим пізніше пацієнт звертається до лікаря, тим вище ризик летального результату, розповіла лікар-інфекціоніст Лариса Мороз.

Найбільший ризик при затягуванні зі зверненням за медичною допомогою при захворюванні на коронавірус у літніх пацієнтів, сказала медик в інтерв'ю УНН. Часто їх привозять в лікарню вже на ношах, коли хвороба перейшла у важку форму.

Мороз також також назвала головну помилку при лікуванні коронавірусу. За її словами, це безконтрольний прийом антибіотиків.

відео дня

"Люди лікуються антибіотиками, протигрипозними, капають імуноглобуліни вдома і стовбурові клітини. Антибіотики призводять до резистентності. На вірусну пневмонію вони не діють. Вони погіршують стан", - пояснила інфекціоніст.

Вона ж закликала не орієнтуватися на температуру. Якщо вона не підвищується до 38 градусів, то це не означає, що хвороба пройде легко.

"А потім за тиждень, через день, сатурація різко падає, і таких людей привозять вже на ношах. Так не можна. Температура - це не основний критерій", - підкреслила медик.

читайте такожВтрачають сили і вагу: лікар назвав незвичайні симптоми COVID-штаму Дельта

Як повідомляв Главред, раніше голова приватної клініки і радник Львівського міського голови з медичних питань Тарас Жиравецький заявив, що коронавірус може діяти непередбачувано, у пацієнта може бути як псевдолегкий, так і важкий перебіг хвороби, а зниження температури не завжди свідчить про поліпшення стану.

"Якщо пацієнт має високу температуру постійно, вона погано збивається впродовж п'яти-семи днів, то це майже гарантовано важкий перебіг. Є псевдолегкий перебіг, коли пацієнт дійсно не відчуває проблем з сатурацією, немає високої температури на шостий-сьомий день, але це не гарантія того, що у пацієнта не почнеться важкий перебіг через день-два", – сказав лікар.

Також Жиравецький розписав, як по днях протікає COVID-19 у заражених штамом Дельта.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти