"Вдавати некоректно": Київ різко відповів на ігнорування Пекіном атаки дронів

19 жовтня 2022, 18:29
Китай повинен зайняти більш проактивну роль, як постійний член РБ ООН, підкреслив Олег Ніколенко.
Вибух у Києві
РФ атакувала Київ дронами-камікадзе / Фото Telegram

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував заяву речника МЗС Китаю Ван Веньбіня про те, що йому нібито нічого не відомо про атаку російських дронів на Київ.

Вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно, написав представник МЗС України в Facebook.

"Вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно. Ми очікуємо більш проактивної ролі Китаю як постійного члена Ради безпеки ООН. Не може бути компромісів або політичних нюансів, коли мова йде про засудження варварських злочинів проти цивільного населення", - написав Ніколенко.

Він звернув увагу на те, що посол Китаю перебуває в Україні.

"Мені важко уявити, що посол Китаю, який перебуває в Україні, не інформує свій уряд про атаки на українську столицю. Наше посольство в Пекіні також регулярно відправляє в Китайське зовнішньополітичне відомство інформацію про злочини Росії в Україні", - вказав Ніколенко.

'Вдавати некоректно': Київ різко відповів на ігнорування Пекіном атаки дронів

Що заявили в Китаї

Як повідомлялося, представник МЗС КНР Ван Веньбінь на брифінгу напередодні заявив, що в Китаї нічого не знають про атаку російських дронів на Київ, коли загинули п'ятеро людей і була пошкоджена інфраструктура.

Нагадаємо, раніше офіційний Китай назвав США "головним призвідником української кризи" і звинуватив Вашингтон в тому, що він "заганяє РФ в кут" розширенням НАТО.

У Пекіні також підкреслили, що США нібито хочуть "розчавити" Росію.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти