Чи підуть ЗСУ на Крим найближчими місяцями: експерт пояснив заяву про евакуацію

30 вересня 2023, 18:51оновлено 30 вересня 2023, 23:27
926
Україна просить своїх громадян в окупованому агресором Росією Криму залишити півострів і перечекати операцію щодо його звільнення на інших територіях.
Чи підуть ЗСУ на Крим найближчими місяцями: експерт пояснив заяву про евакуацію
Україна здатна розпочати деокупацію Криму вже найближчими місяцями / Колаж: Главред, фото: УНІАН, 33-тя ОМБр

Не можна виключати сценарію, за якого сили оборони України почнуть повноцінну операцію зі звільнення окупованого Криму найближчими місяцями. Попередження українців про евакуацію з півострова – адекватна практика і риторика уряду. Про це заявив капітан 1-го рангу у відставці, військово-морський експерт, оглядач Defence Express і науковий співробітник Національного військово-історичного музею Володимир Заблоцький.

В інтерв'ю Главреду у відповідь на питання про те, чи може заклик Кабміну з проханням до українців тимчасово залишити Крим бути пов'язаний з можливим початком повноцінної операції зі звільнення півострова, він припустив розвиток подібного сценарію.

"Ми не можемо цього виключати", - зазначив експерт.

відео дня

За його словами, заклик до українців залишити тимчасово захоплений Крим – адекватна риторика уряду.

"(Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина, - ред.) Верещук зробила те, що і повинен робити уряд – попередити цивільне населення про бойові дії і заходи, які повинні убезпечити людей. У політичному плані її заява є сигналом міжнародному співтовариству про те, що ми - не росіяни, які прийшли на нашу землю, а цивілізована країна", - підкреслив Заблоцький.

Ситуація в Криму

22 вересня армія України уразила штаб Чорноморського флоту Росії у захопленому її окупаційними військами Севастополі. Будівля штабу частково зруйнована і фактично непридатна для подальшого використання. Обвалення споруди визнали і в Міноборони РФ.

Військово-морський експерт Володимир Заблоцький зробив прогноз, згідно з яким війська РФ залишать Крим в рамках "жесту доброї волі". Після виходу ЗСУ до Азовського узбережжя та знищення Кримського мосту у загарбників більше не залишиться інших варіантів.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що ЗСУ беруть Крим під вогневий контроль. Війська мають намір перерізати ключові маршрути логістики російських окупантів.

Хто такий Володимир Заблоцький

Володимир Заблоцький - капітан 1-го рангу в відставці, український військово-морський експерт, кореспондент-оглядач інформаційно-консалтингової компанії Defense Express і науковий співробітник Національного військово-історичного музею. Інженер-кораблебудівник.

Автор досліджень, статей і монографій з історичної, військової та військово-морської тематики. Публікації Заблоцького можна знайти в таких виданнях, як Defense Express "Експорт зброї та оборонний комплекс України", Ukrainian Defense Review, "Військо України", "Камуфляж", "Судноплавство", NowaTechnikaWojskowa, StatkiiOkrety, MorzaiOkrety та ін.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти